post impression url

Οι ατσαλάκωτοι: Από τον James Bond ως τον Rafael Nadal, αυτοί οι άνδρες κάνουν την υπόθεση στιλ να μοιάζει ‘παιχνιδάκι’

Οι ατσαλάκωτοι: Από τον James Bond ως τον Rafael Nadal, αυτοί οι άνδρες κάνουν την υπόθεση στιλ να μοιάζει ‘παιχνιδάκι’

Κινηματογραφικοί και τηλεοπτικοί ήρωες, αλλά και διάσημοι άνδρες από το χώρο της πολιτικής, του θεάματος και των σπορ αποδεικνύουν πως η δράση και η ατσαλάκωτη επίσημη ενδυμασία δεν είναι δύο έννοιες... ασυμβίβαστες (pics+vids)

Πότε ήταν η τελευταία φορά που φόρεσες κοστούμι; Θα έχεις παρατηρήσει πως κάθε φορά καταλήγεις με τσαλακωμένους γιακάδες και σημάδια από ιδρώτα – ειδικά εκείνο το καλοκαίρι (δηλαδή την εποχή που είναι πιο πιθανό να ντυθείς στα καλά σου για κάποιο γάμο) που ντύνεσαι για επίσημες εκδηλώσεις –  και γενικά η ωραία αυτή αίσθηση που σου δίνει ένα καλό εφαρμοστό κοστούμι μοιάζει με ένα από όλα εκείνα τα ωραία πράγματα που κρατούν λίγο.

Κι όμως, εσύ έχει δει τους αγαπημένους σου ήρωες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση να κυκλοφορούν πάντα με ένα φοβερό κοστούμι. Ακόμη και όταν έχουν μόλις βγει από καβγά, ακόμη κι αν βγουν όπλα στο… τραπέζι, εκείνοι παραμένουν “ατσαλάκωτοι” και σε τέλεια φόρμα. Τώρα θα μου πεις, κινηματογράφος είναι αυτός, δεν είναι η πικρή πραγματικότητα. Παρόλα αυτά, δείχνει τόσο αληθινά αξιοθαύμαστο… άσε που αν το καλοσκεφτείς, υπάρχουν και επώνυμοι άνδρες στην πραγματική ζωή που κατορθώνουν να περπατούν μέσα σε ένα “ατσαλάκωτο” κοστούμι, ότι κι αν συμβεί!!

Οι ατσαλάκωτοι άνδρες στον πραγματικό και τον… φανταστικό κόσμο

Κάνουμε μια λίστα με όλους εκείνους τους άνδρες που ξεχωρίσαμε από τον φανταστικό κόσμο του σινεμά ή της τηλεόρασης, αλλά και από τον πραγματικό κόσμο, γιατί πέρα από το ξεχωριστό τους στιλ, καταφέρνουν, όσο δραστήριοι και αν είναι να μοιάζουν σαν να μπήκαν μόλις στο καλοφτιαγμένο κοστούμι τους!!

…ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ

 

To Tuxedo, τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Μπορεί ο Jackie Chan να μην φημίζεται για το ατσαλάκωτο στιλ του, τουλάχιστον σε πολλές από τις ταινίες δράσης όπου έχει πρωταγωνιστήσει, το Tuxedo όμως είναι η επιτομή του σύγχρονου και αψεγάδιαστου στιλ. Το 2002 ο διάσημος ηθοποιός υποδυόταν έναν οδηγό ταξί που καταλήγει να αντικαθιστά έναν μυστικό πράκτορα. Το μυστικό του όπλο, ένα ειδικά σχεδιασμένο σακάκι, το οποίο δίνει ξεχωριστές ικανότητες σε όποιον το φορά.

Βλέπετε αυτό το κοστούμι διαθέτει εκτός από κομψή και στενή γραμμή και προηγμένη τεχνολογία. Αυτό το κοστούμι, λοιπόν, δεν σου επιτρέπει μόνο να παραμείνεις ατσαλάκωτος, αλλά και να επιβιώσεις δύσκολων καταστάσεων.

Ο “some age, others mature”, κλασικός James Bond

Κατασκοπεία, μυστικές αποστολές, μοχθηροί αντίπαλοι που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα και πολύ, πολύ βρετανικό στιλ. Αν και ο Sean Connery είναι περήφανος Σκωτσέζος, η θητεία ως πράκτορα 007, τον καθιέρωσε ανάμεσα στους άνδρες από το χώρο της μεγάλης οθόνης που διαθέτουν απαράμιλλο στιλ, το οποίο κατορθώνει να μην… απολέσει ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Γιατί όπως και να το κάνουμε “ζεις μονάχα δυο φορές”.

Η επιλογή ανάμεσα σε όσους ενσάρκωσαν κατά καιρούς τον διάσημο κατάσκοπο δύσκολη. Ο νεότερος Daniel Craig δεν διακρίνεται για το ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο στιλ, ο Πιρς Μπρόσναν υπήρξε εξαιρετικό παράδειγμα στιλ και ο Ρότζερ Μουρ κλασικό δείγμα Βρετανού άνδρα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ο Σον Κόνερι κέρδιζε τους συναδέλφους του στα σημεία!

Ένας Man In Black, κυνηγός εξωγήινων

Οι μυστικοί πράκτορες του γαλαξία είναι αναπόφευκτα κοστουμαρισμένοι και δεν μπορούν να είναι ποτέ ατημέλητοι. Άλλωστε είναι οι “άνδρες με τα μαύρα”. Και μπορεί ο Τόμι Λι Τζόουνς να είναι κομματάκι πιο “βαρύς”, ο Γουίλ Σμιθ όμως αποτελεί την επιτομή “ατσαλάκωτου” ήρωα του κινηματογράφου. 

Η ατάκα του άλλωστε στην πρώτη, πρώτη ταινία στο συνεργάτη του, δευτερόλεπτα αφότου φορέσει για πρώτη φορά τα μαύρα τα λέει όλα: “Ξέρεις ποια είναι η διαφορά ανάμεσά μας; Εγώ το κάνω να δείχνει καλό”!

O εκδικητής του εγκλήματος με το ’50s στιλ

Ο Ryan Gosling έχει κερδίσει τις καρδιές όλων των γυναικών, μεταξύ άλλων και για το στιλ του. Δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον… βασικό εκπρόσωπο του ανδρικού πληθυσμού στο διαδίκτυο, με συμβουλές προς το γυναικείο φύλο σε δεκάδες memes που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο Αμερικανός ηθοποιός έχει πραγματοποιήσει ουκ ολίγες φορές, ιδιαίτερα αντισυμβατικές εμφανίσεις επιλέγοντας κοστούμια με ασυνήθιστες αποχρώσεις όπως εκείνες του λαδί, του κόκκινου της Βουργουνδίας κτλ.

 

Σε κάθε περίπτωση, άλλο το στιλ και άλλο το… ατσαλάκωτο στιλ!! Κι ο Ryan απέδειξε πως διαθέτει και τα δύο. Έτσι, θαυμάσαμε την ικανότητά του να αποφεύγει τη βροχή από σφαίρες, μέσα στο καλοφτιαγμένο σακάκι και παλτό του στην ταινία δράσης με ατμόσφαιρα από τα ’50s, Gangster Squad. Μετά από τόσο… πιστολίδι, τρέξιμο, ανθρωποκυνηγητό, ο Ryan σηκωνόταν πάντα με στιλ και γοητεία.

…ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΟΘΟΝΗ

 

Ο Devil Wears Suits, Lucifer

Μια από τις νέες αμερικανικές σειρές του 2016, που έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό παγκοσμίως (μαθαίνουμε πως ανανέωσε και για την ερχόμενη σεζόν) είναι το Lucifer. Πώς θα ήταν τα πράγματα αν ο Διάβολος αποφάσιζε να εγκαταλείψει την κόλαση για να ζήσει ανάμεσα στους θνητούς; Τι “επιρροή” θα είχε αυτή του η απόφαση σε κόλαση και παράδεισο; Σίγουρα θα έφερνε στιλ και γοητεία στο Los Angeles. Ο Lucifer Mornigstar ή αλλιώς, ο ηθοποιός Tom Ellis, περπατά στους δρόμους της κοσμοπολίτικης πόλης με στιλ και πάντα σε αψεγάδιαστο, λες και μόλις βγήκε από το καθαριστήριο κοστούμι. Δεν είναι τυχαία η έκφραση “The Devil Wear’s…” διάσημα κοστούμια τέλος πάντων!!

Ο δολοπλόκος, μα πάντα στιλάτος Francis Underwood

Μπορεί ο όρος δράση για έναν εν ενεργεία πολιτικό να είναι κατά τι διαφορετικός από κάποιον μυστικό πράκτορα ή καρατέκα, όμως ο Francis Underwood, κατά κόσμον Kevin Spacey, δεν είναι ένας συνηθισμένος πολιτικός. Ο δολοπλόκος του House Of Cards δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, ούτε φυσικά και τα κοστούμια του.

Διαβάζουμε στο GQ, πως η υπόθεση εμφάνιση για την περσόνα που ακούει στο όνομα Francis Underwood, δεν είναι καθόλου τυχαία. “Ως ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες στον κόσμο, δεν μπορεί να δείχνει ατσούμπάλος” σημειώνει η Γιοχάνα Αργκάν, ενδυματολόγος της σειράς. Όπως μάλιστα διαβάζουμε, τα κοστούμια του Underwood είναι ειδική παραγγελία, με πιο “στενά κολάρα” και κατάλληλα πουκάμισα ώστε να τονίζουν τις γωνίες του προσώπου του.

…ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Ο πρωταθλητής που μπορεί να κερδίσει Grand Slam, ακόμη και με το σακάκι του, Rafael Nadal

“Αναζητώ κοστούμια με απλή, κλασική γραμμή που να είναι όμως και άνετα. Η Tommy Hilfiger έχει την καλύτερη ποιότητα σχεδίων με φανταστική εφαρμογή” δήλωνε ο 14 φορές πρωταθλητής του Grand Slam “Rafa”, που στο νέο διαφημιστικό της επιδίδεται σε έναν αγώνα τένις, φορώντας το “ατσαλάκωτο” κοστούμι του.

Η συλλεκτική συλλογή THFLEX Rafael Nadal Edition άλλωστε, εμπνέεται από τον παγκόσμιο πρεσβευτή της Tommy Hilfiger, Rafael Nadal, και την ανάγκη του για ένα κοστούμι που να είναι αρκετά άνετο για ταξίδια, αλλά και σοφιστικέ ταυτόχρονα. Κατασκευασμένη για τις σύγχρονες ανάγκες της κίνησης , τα σχέδια της είναι φτιαγμένα από καινοτόμα ιταλικά υφάσματα με μεγάλη ακρίβεια και εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες.

Τα Tommy Hilfiger Tailored ρούχα ενσωματώνουν ένα αυστηρό, σοφιστικέ στυλ με την αμερικανική κληρονομιά της ανδρικής ένδυσης του brand, εκσυγχρονίζοντας τα κλασικά σχέδια με σύγχρονες κοπές, πλούσια χρώματα και πολυτελείς λεπτομέρειες.

Ραμμένη για υψηλές αποδόσεις και προσαρμοσμένη στη κίνηση του σώματος, η συλλεκτική συλλογή περιλαμβάνει μια επιλογή από μονόπετα και σταυρωτά κοστούμια. Αυτά τα κομμάτια έχουν σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας μια σειρά από υψηλής απόδοσης ιταλικά υφάσματα που συνδυάζουν επιτήδευση με πρωτοποριακό φινίρισμα. Το αποτέλεσμα δημιουργεί ένα ισχυρό τέντωμα που εγγυάται μία υψηλού επιπέδου άνεση, διατηρώντας παράλληλα μία συμπαγή αίσθηση αφής, καθώς η βελτιωμένη αντίσταση κρατά το ύφασμα χωρίς ζάρες, ακόμα και μετά από ώρες χρήσης. Το ειδικό φινίρισμα βοηθά να διατηρηθεί η φυσική ικανότητα αναπνοής του εκλεκτού μαλλιού υποστηρίζοντας παράλληλα την κλιματική ρύθμιση διατηρώντας την υγρασία μακριά από το σώμα.

Τη συλλεκτική συλλογή THFLEX Rafael Edition μπορείτε να την βρείτε σε καταστήματα Tommy Hilfiger και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

…ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Ο πιο fit πρωθυπουργός στον κόσμο, Justin Trudeau

Σπάνια μπορείς να μιλήσεις για ατσαλάκωτους πρωθυπουργούς στην πραγματική ζωή. Αν όχι σε ότι αφορά το στιλ και την εμφάνισή τους, σίγουρα όχι για την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους. Η θετική ανταπόκριση στο πρόσωπο του νέου Καναδού πρωθυπουργού πάντως δείχνει πως ίσως ο Justin Trudeau αποτελεί την εξαίρεση.
Κι αν και δεν θα βάζαμε το “χέρι μας στη φωτιά” για το πολιτικό του ποιόν, μπορούμε σαφώς να πούμε πως πρόκειται για έναν από τους νεότερους ηγέτες κράτους στον κόσμο και επιπλέον έναν από τους πιο γυμνασμένους και σε άψογη φυσική κατάσταση. Γεγονός που αποδεικνύει, ακόμη κι όταν είναι ντυμένος με την… επίσημη ενδυμασία του. Πριν από κάποιο διάστημα, το γύρω του διαδικτύου έκανε μια φωτογραφία με τον Justin Trudeau να επιδεικνύει την υπέροχη φόρμα του, μέσα σε ένα καλοσιδερωμένο κοστούμι.

Στη φωτογραφία στήριζε το σώμα του σε οριζόντια θέση, ακουμπώντας μόνο στους καρπούς των χεριών του, πραγματοποιώντας την “στάση του παγονιού”, όπως ονομάζεται στη yoga. Και όλα αυτά φορώντας το αψεγάδιαστο κοστούμι του. Είναι ή δεν είναι ιδανικό δείγμα ατσαλάκωτου ανδρός;

…ΣΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

 

Ο “τσαλακώνω” την εικόνα, αλλά ποτέ το σακάκι μου, Jimmy Fallon

Ο παρουσιαστής του Tonight Show είχε την τύχη, αλλά και την ικανότητα, να δημιουργήσει ένα ακαταμάχητο τηλεοπτικό προϊόν γύρω από το όνομά του. Ο Jimmy Fallon ξέρει πότε πρέπει να ρωτήσει, πότε να αστειευτεί και πότε να “γελοιοποιηθεί” χωρίς όμως να μοιάζει να αποζητά απεγνωσμένα τα φώτα της δημοσιότητας. Λατρεύουμε τα σκετσάκια του με επώνυμους καλεσμένους του και πρέπει να το δηλώσουμε. Θεωρείται, επιπλέον, ένας από τους πιο κομψούς παρουσιαστές στην αμερικανική τηλεόραση και όσο κι αν “χτυπιέται”, ιδρώνει, χοροπηδά και τραγουδά, παραμένει “ατσαλάκωτος”.

Έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στα μουσικά “history of rap” που κάνει με τον Justin Timberlake. Δείτε στο παρακάτω βίντεο:

…ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Ένας Pop-rock τύπος που ξέρει να μένει πάντα… ατσαλάκωτος. Ο Adam Levine

Ο Adam Levine μας έχει συνηθίσει με πιο κάζουαλ ρούχα ή για να ακριβολογούμε με λίγα έως καθόλου ρούχα. Όταν όμως μπαίνει στο στενό εφαρμοστό μαύρο κοστούμι του μοιάζει πάντα ιδιαίτερα ελκυστικός. Και το σημαντικότερο; Όσο κι αν “χτυπηθεί” στη σκηνή, όσο και αν χορέψει μέχρι τελικής πτώσεως παραμένει πάντα σαν να έχει φορέσει το κοστούμι του μόλις πριν 5′ λεπτά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα