Προβλήματα στην εκλογική διαδικασία λόγω κακοκαιρίας σε Κρήτη και Ναυπακτία

Προβλήματα στην εκλογική διαδικασία λόγω κακοκαιρίας σε Κρήτη και Ναυπακτία

Καθυστερήσεις στην εκλογική διαδικασία λόγω της χιονόπτωσης στην ορεινή Ναυπακτία. Έντονη κακοκαιρία στην περιοχή της Αγίας Ρουμέλης στα Σφακιά, όπου δικαστική αντιπρόσωπος μεταφέρθηκε με Super Puma

Τεράστιο πρόβλημα έχουν δημιουργήσει οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Αγίας Ρουμέλης στα Σφακιά.

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν επέτρεψαν στη δικαστική αντιπρόσωπο να φτάσει στην Αγία Ρουμέλη για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Όπως μεταδίδει το flashnews.gr επιχειρήθηκε το Σάββατο να μεταβεί η δικαστική αντιπρόσωπος και το εκλογικό υλικό με σκάφος του λιμενικού.

Ωστόσο, οι άνεμοι που έπνεαν ήταν τόσο θυελλώδεις που δεν επέτρεψαν στο σκάφος να πλησιάσει στην υποτυπώδη προβλήτα της Αγίας Ρουμέλης, λόγω του κυματισμού.

Έτσι έγινε προσπάθεια να γίνει η μεταφορά με ελικόπτερο από το Ηράκλειο. Όμως ούτε από αέρος κατέστη δυνατή η μεταφορά στην Αγία Ρουμέλη λόγω καιρού.

Αποφασίστηκε λοιπόν το πρωί της Κυριακής στις 6.00 να επιχειρηθεί η μεταφορά της δικαστικής αντιπροσώπου με ελικόπτερο Super Puma, όπως και έγινε, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Ανησυχούν οι εκλογείς πως δεν θα μπορέσουν να μεταβούν

Την ίδια στιγμή, ανησυχία επικρατεί και στους εκλογείς που ψηφίζουν στην Αγία Ρουμέλη αλλά κατοικούν αλλού.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση ήταν αδύνατη σήμερα λόγω καιρικών συνθηκών και με αγωνία περιμένουν να δουν τι καιρός θα επικρατεί αύριο και αν θα μπορέσουν να πάνε στην Αγία Ρουμέλη με πλοίο για να ψηφίσουν.

Προβλήματα λόγω χιονόπτωσης και στην ορεινή Ναυπακτία

Προβλήματα στην εκλογική διαδικασία έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην ορεινή Ναυπακτία.

Ειδικότερα, λόγω της χιονόπτωσης δεν είχαν ανοίξει μέχρι τις 8.00 το πρωί περίπου πέντε εκλογικά τμήματα, διότι ήταν αδύνατη η πρόσβαση.

Τελικά τα εκλογικά τμήματα στις κοινότητες της ορεινής Ναυπακτίας, Γρηγόρι και Ελατόβρυση άνοιξαν λίγο μετά τις 11.15 το πρωί.

Εκχιονιστικά μηχανήματα απομάκρυναν το χιόνι από το οδόστρωμα και έτσι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι κατάφεραν να φθάσουν στα εκλογικά τους τμήματα, ώστε να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα