Energa: Καταδίκη για έναν από τους δύο επικεφαλής ζήτησε η εισαγγελέας

Energa: Καταδίκη για έναν από τους δύο επικεφαλής ζήτησε η εισαγγελέας
Eurokinissi

Πρότεινε την ενοχή του Άρη Φλώρου αλλά την αθώωση του Βασίλη Μηλιώνη για την υπόθεση της Energa - Hellas Power. Τι θα γίνει με τους άλλους 11 κατηγορούμενους

Την καταδίκη του Άρη Φλωρου και την απαλλαγή του Βασίλη Μηλιώνη ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της Energa – Hellas Power.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση, μόνο ο ένας από τους δύο επικεφαλής της εταιρίας, που αντιμετωπίζουν ισόβια κάθειρξη, θα πρέπει να κριθεί ένοχος, κρίνοντας πως ο δεύτερος κατηγορούμενος, Βασίλης Μηλιώνης, δεν φέρει καμία ευθύνη για την υπόθεση, που φέρεται να στοίχισε στο ελληνικό Δημόσιο εκατομμύρια ευρώ.

Αναφορικά δε με ακόμη έντεκα κατηγορούμενους, που αντιμετωπίζουν κι αυτοί κατά περίσταση τα αδικήματα της υπεξαίρεση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και λαθρεμπορία, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την ενοχή τους.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η Energa – Hellas Power εισέπραττε από τους πελάτες της τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ, δεν κατέβαλαν τα χρήματα, ως όφειλαν, στα κρατικά ταμεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ πριν από την έναρξη της δίκης, τον Απρίλιο του 2015, η πλευρά των κατηγορουμένων γνωστοποίησε στις αρμόδιες αρχές ότι δεσμεύονται να επιστρέψουν στο Δημόσιο 83 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 103 εκατ. που, όπως υποστηρίζουν, είναι διαθέσιμα σε εταιρικούς λογαριασμούς.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα