Διακοπές με σύμμαχο την τεχνολογία. Οι εφαρμογές που θα σας χρειαστούν

Διακοπές με σύμμαχο την τεχνολογία. Οι εφαρμογές που θα σας χρειαστούν

Τι θα πακετάρετε για το ταξίδι; Πώς θα βρείτε ταξί στη μέση του πουθενά; Πώς θα καταπολεμήσετε το jet lag; Υπάρχουν εφαρμογές για όλα

Ο ταξιδιώτης είναι ειδική κατηγορία χρήστη smarthprone. Τα θέλει όλα στην παλάμη του, αξιόπιστα και γρήγορα.

Οι εφαρμογές που σας παρουσιάζουμε -κάποιες νέες, κάποιες κλασικές και δοκιμασμένες- υπόσχονται να σας διευκολύνουν στα ταξίδια και τις διακοπές σας.

PackPoint

http://www.packpnt.com/

 

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Ενημερώστε την εφαρμογή (εισάγοντας προορισμό, ημερομηνία, διάρκεια ταξιδιού και σκοπό) και εκείνη θα σας πει τι να πακετάρετε και τι όχι. Επιμέρους πληροφορίες -π.χ. επίσημο δείπνο, χαλαρό τριήμερο κ.λπ.- βοηθούν επίσης. Η εφαρμογή λαμβάνει υπόψη αυτόματα τον καιρό.

Entrain

http://entrain.math.lsa.umich.edu/

 

Κάνει το jet lag παρελθόν. Αναπτύχθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν. Ο χρήστης εισάγει στοιχεία σχετικά με τον ύπνο του (ώρα που ξαπλώνει και που ξυπνάει, ζώνη ώρας, ηλιοφάνεια στην περιοχή του κ.ά.) και στη συνέχεια τις ημερομηνίες και ώρες το επικείμενου ταξιδιού του.

Η εφαρμογή θα τον καθοδηγήσει εγκαίρως να προσαρμοστεί (π.χ. ίσως απαιτήσει να βρεθείτε στο σκοτάδι στη διάρκεια της μέρας ή με αναμμένα φώτα τη νύχτα) έτσι ώστε ο οργανισμός να συνηθίσει από νωρίς την αλλαγή της ώρας και των συνθηκών.

Google Maps

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.maps&hl=en

 

Η ανανεωμένη έκδοση των χαρτών της Google προσφέρει καλύτερες και αποτελεσματικότερες επιλογές navigation καθώς και πληροφορίες για την κίνηση στο δρόμο – το τελευταίο όχι ακόμα στην Ελλάδα. Εστιατόρια, μουσεία κ.λπ. εμφανίζονται στο χάρτη μαζί με τις αξιολογήσεις τους στο Google+ και μαζί με προτάσεις χρηστών. Διαθέτει και χάρτες με το εσωτερικό μεγάλων μουσείων, malls κ.λπ.

Δείτε τις υπόλοιπες εφαρμογές εδώ

Πηγή: Fortunegreece

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα