Επιβλητική και δυναμική σχεδίαση για το νέο Toyota Avensis

Επιβλητική και δυναμική σχεδίαση για το νέο Toyota Avensis

Επιβλητική και δυναμική σχεδίαση, ένα πλήρως ανανεωμένο εσωτερικό, καινούργιοι κινητήρες ντίζελ και προηγμένες τεχνολογίες είναι τα στοιχεία που επαναπροσδιορίζουν την παρουσία του Avensis στην αγορά

Το νέο Avensis έχει αναβαθμιστεί ουσιαστικά και σημαντικά σε όλα τα επίπεδα, καθιστώντας το μία εξαιρετικά ολοκληρωμένη πρόταση για την κατηγορία.

Αναμφισβήτητα, σημείο αναφοράς στο νέο μοντέλο αποτελεί ο νέος κινητήρας στο Avensis 1.6 D-4D, ο οποίος εκφράζει απόλυτα τη τρέχουσα τάση downsizing των κινητήρων που απαιτεί η αγορά, για την επίτευξη μεγαλύτερης οικονομίας καυσίμου, χαμηλότερων ρύπων και βελτιωμένης δυναμικής συμπεριφοράς.  Σε συνδυασμό με το 6-τάχυτο κιβώτιο, αυτός ο κινητήρας προδιαγραφών Euro 6 αποδίδει 112 hp στις 4.000rpm και ροπή 270 Nm από τις 1.750 έως τις 2.250 rpm. Επιταχύνει δε από 0-100 χλμ./ώρα σε 11,4 δεύτερα μέχρι την τελική ταχύτητα των 185 χλμ./ώρα.

 

Καινούργιος είναι επίσης και ο ντίζελ κινητήρας των 2.0 λίτρων που εξοπλίζει το νέο Avensis. Η ιπποδύναμή του φτάνει τους 143 ίππους, από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα επιταχύνει σε 9,5 δευτ., ενώ η τελική φθάνει τα 200 χλμ./ώρα.

Η γκάμα των βενζινοκινητήρων έχει μείνει η ίδια με εκδόσεις στα 1.6 λ., 1.8λ. και 2.0 λ. και με ιπποδυνάμεις 132, 147 και 152 ίππους αντίστοιχα. Οι μηχανικοί της Toyota πάντως προχώρησαν στη βελτίωση της οικονομίας καυσίμου και σε αυτά τα μοτέρ.

Γενικότερα, το νέο Avensis συνδυάζει:

-Επιβλητική και Δυναμική σχεδίαση

-Ένα Πλήρως ανανεωμένο εσωτερικό με υλικά υψηλής ποιότητας

-Προηγμένες τεχνολογίες: το πιο πρωτοποριακό πακέτο ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense και Toyota Touch2 με έγχρωμη οθόνη 8″, στον βασικό εξοπλισμό από την μεσαία έκδοση

-Πλέον ανταγωνιστικές τιμές που διαμορφώνουν μία εξαιρετική σχέση αξίας τιμής.

 

Ο σχεδιασμός του νέου Avensis παραπέμπει στα στιλιστικά και σχεδιαστικά στοιχεία που έχουμε δει σε όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της φίρμας, από το Aygo και το Yaris μέχρι πιό πρόσφατα το Auris. Στο εμπρός μέρος η μάσκα με τις κλασικές (πλέον) τεμνόμενες γραμμές σε σχήμα Χ αλλά και οι προβολείς κάνουν το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τον προκάτοχό του. Στο πίσω μέρος κυριαρχούν τα νέας αισθητικής φωτιστικά σώματα σε συνδυασμό με τον επανασχεδιασμένο προφυλαχτήρα.

Στο εσωτερικό, η ποιότητα -που ούτως ή άλλως ήταν πολύ καλή και στο μοντέλο της προηγούμενης γενιάς- έχει βελτιωθεί σημαντικά, ενώ δεν περνά απαρατήρηση η δουλειά που έχουν κάνει οι μηχανικοί της Toyota για την βελτίωση της ηχομόνωσης του αυτοκινήτου.

Στον τομέα της ασφάλειας η εταιρία προσφέρει στον στάνταρ εξοπλισμό του Avensis το Toyota Safety Sense (σύστημα αποφυγής ατυχήματος) με πρωφανή στόχο την κορυφαία αξιολόγηση των 5 αστεριών από τον EuroNCAP

To νέο Avensis διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά με τιμές (με απόσυρση) που αρχίζουν από τα 18.080 ευρώ για την έκδοση βενζίνης στα 1.6 λ. και από τα 22.420 ευρώ για την αντίστοιχου κυβισμού έκδοση ντίζελ.

Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται: Ατσάλινες ζάντες 16”, Φώτα Ημέρας τεχνολογίας LED Πολυπρισματικοί προβολείς αλογόνου , Δερμάτινο τιμόνι & λεβιέ ταχυτήτων, Ράδιο/cd, MP3, WMI, 6 ηχεία, Θύρα σύνδεσης USB & Aux-in, 7 αερόσακοι, VSC Plus & TRC, Σύστημα Προειδοποίησης, Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι/θερμαινόμενοι, εξωτερικοί καθρέπτες, Εμπρός & Πίσω οδηγοί LED, Σύστημα Bluetooth, Air Condition, Ηλεκτροχρωματικός καθρέπτης, Ηλεκτρικό χειρόφρενο, Πίεσης Ελαστικών (TPWS), Σύστημα Υποβοήθησης σε Ανηφόρα (HAC), Σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης κ.α.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα