Με drones θα γίνει η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στη Θάσο

Με drones θα γίνει η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στη Θάσο
Πυρκαγιά στο Ραχώνι Θάσου την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Για την ακριβή και άμεση αποτύπωση της πληγείσας περιοχής ζητήθηκε η από αέρος λήψη φωτογραφιών πολύ υψηλής ανάλυσης

Μη επανδρωμένες εναέριες μονάδες (UAV) ή κατά την πιο προσφιλή ονομασία τους, drones, θα πετάξουν τις επόμενες ημέρες πάνω από τη Θάσο, προκειμένου να αποτυπώσουν με φωτογραφίες πολύ υψηλής ανάλυσης το σκηνικό καταστροφής που άφησε πίσω της η πρόσφατη πυρκαγιά.

Σύμφωνα με απόφαση της διεύθυνσης προμηθειών του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ανατίθεται στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η παροχή υπηρεσιών καταγραφής από αέρος με χρήση μη επανδρωμένων μονάδων των καταστροφών, σε περιοχές που έχουν υποστεί ζημίες από την πυρκαγιά της 10ης Σεπτεμβρίου στη Θάσο. Ζητούμενο είναι η λήψη φωτογραφιών πολύ υψηλής ανάλυσης σε ψηφιακή  μορφή και η ενσωμάτωση τους στο σύστημα καταγραφής των βλαβών στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ).

Ο χρόνος υλοποίησης του έργου ορίζεται σε δέκα ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης. Η δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 9.374,40 ευρώ.

Όπως αναφέρεται, για την ακριβή και άμεσα αναγκαία αποτύπωση της πληγείσας περιοχής, προκείμενου να τηρηθεί από τη ΔΑΕΦΚ ηλεκτρονικό αρχείο, είναι απαραίτητη η καταγραφή από αέρος των καταστροφών με χρήση μη επανδρωμένων μονάδων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα