20 χρόνια “X-Files”: Βάζοντας σε σειρά τις 9 σεζόν

20 χρόνια “X-Files”: Βάζοντας σε σειρά τις 9 σεζόν

H θρυλική σειρά κλείνει σήμερα 20 χρόνια από την πρεμιέρα της. Την επισκεπτόμαστε ξανά για να θυμηθούμε τις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές της.

Επιμέλεια: Θοδώρης Δημητρόπουλος

Δεν είναι κάποια καινούρια σκέψη, αλλά οι επέτειοι γι’αυτό υπάρχουν: Τα “X-Files”, μαζί με 2-3 ακόμα σειρές (“The Sopranos”, “Buffy, the Vampire Slayer”, “Twin Peaks”) είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου υπεύθυνα για τη μεγάλη τηλεοπτική μεταστροφή των ‘90s, την περίοδο δηλαδή όταν οι σειρές σταμάτησαν να είναι απλώς ένα εβδομαδιαίο ραντεβού και άρχισαν να κινούνται προς πιο φιλόδοξες οδούς.

Μέσα από μια μίξη αυτοτελών επεισοδίων με τα Τέρατα της Βδομάδας (που από ένα σημείο κι έπειτα άρχισαν να είναι όλο και πιο πειραματικά) και επεισοδίων μυθολογίας (που εξερευνούσαν τις μεγάλες ιστορίες στην καρδιά της σειράς, από την απαγωγή της Σαμάνθα Μώλντερ μέχρι το μυστηριώδες μαύρο λάδι κι από εξωγήινους και σκιώδεις κυβερνήσεις μέχρι ατσαλάκωτους υπερ-στρατιώτες), η σειρά έσπρωξε τα όρια του τι μπορείς να κάνει με μια τηλεοπτική σειρά- ιδίως από τη στιγμή που τα στάνταρ παραγωγής ήταν τόσο υψηλά, αλλάζοντας την αντίληψη του πώς μπορεί να μοιάζει ένα τυπικό επεισόδιο.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο Flix.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα