Μουσικός παραγωγός παίζει τέκνο με το νέο γκατζετάκι-στρόβιλο που έγινε μόδα

Μουσικός παραγωγός παίζει τέκνο με το νέο γκατζετάκι-στρόβιλο που έγινε μόδα

Το fidget spinner έχει προκαλέσει φρενίτιδα τις τελευταίες ημέρες στα social media και έχει σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων σε ΗΠΑ και Βρετανία

Το fidget spinner, η νέα μόδα που έχει κατακλύσει το τελευταίο διάστημα τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα για το πού πάει ο κόσμος.

Και αυτό γιατί συνδυάζει την ευρηματικότητα, το παιχνίδι με την κατάλυση του άγχους: Η απήχηση του fidget spinner εκτοξεύτηκε γιατί είναι εθιστικό: Πολλοί μιλούν θετικά για την αίσθηση που προκαλεί να κρατούν έναν μικρό κινούμενο έλικα, ενώ ο απώτερος στόχος του είναι η χαλάρωση της νευρικότητας και του stress. Η χρήση του πχ. υποκαθιστά το να τρώει κάποιος τα νύχια του ή να παίζει με τα μαλλιά του.

Ο μουσικός παραγωγός Andrew Huang αποφάσισε να επεκτείνει τις δυνατότητες του μικρού γκάτζετ και κατάφερε να παίξει με αυτό… μουσική τέκνο! Χρησιμοποιώντας τον μικρό έλικα και ένα ζάρι ίδιας τεχνοτροπίας με το fidget spinner, ο Huang κατάφερε να δημιουργήσει διαφορετικούς ήχους, τους οποίους κατάφερε να συνδυάσει και να δημιουργήσει ένα απλοϊκό αλλά ενδιαφέρον μουσικό μοτίβο.

Το βιντεάκι του έγινε όπως ήταν αναμενόμενο viral και ο ίδιος εκπροσωπεί μια γενιά νέων, η ευρηματικότητα των οποίων ακόμη και στα πιο απλά πράγματα, δείχνει #poupaeiokosmos

Δείτε το βίντεο του Huang:

Η ιστορία του fidget spinner

Το 1993 η Αμερικανίδα χημικός – μηχανικός Catherine Hettinger βρέθηκε στο Ισραήλ και κατά τη διαμονή της εκεί, συναντούσε συχνά μικρά παιδιά που πετούσαν πέτρες (συνήθως σε αστυνομικούς). Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ, εμπνεύστηκε ένα “ειρηνικό” παιχνίδι ρίψης ή εκτόξευσης, το οποίο θα εκτόνωνε την ενέργεια των παιδιών. Καταχώρησε έτσι την πατέντα του «παιχνιδιού που στριφογυρίζει».

Το fidget spinner ωστόσο έγινε πραγματικότητα λίγα χρόνια μετά όταν η Hettinger διαγνώστηκε με μια αυτοάνοση πάθηση, η οποία προκαλούσε αδυναμία στους μυς και δεν της επέτρεπε να κινείται όπως πριν.

Η ανάγκη της ωστόσο να μπορεί να παίζει με την κόρη της, την οδήγησε στο να εξελίξει την ιδέα του παιχνιδιού της: Άρχισε να φτιάχνει μικρής κλίμακας ελικοειδείς κατασκευές τις οποίες πετούσε με το παιδί της για ψυχαγωγία. Κάποιες από αυτές τις πούλησε σε διάφορα παζάρια του δρόμου στη Φλόριντα και έτσι γεννήθηκε το διάσημο πλέον γκατζετάκι.

Από την ιστορία της Hettinger, μπορεί κανείς να δει ότι η φαντασία και η ανάγκη μπορούν να οδηγήσουν σε άγνωστα μονοπάτια. Εμείς ξέρουμε πού πάει ο κόσμος όταν χρειάζεται ασφάλεια. Απευθύνεται στην  Τράπεζα   Πειραιώς  για να βρει δύο κορυφαίους ασφαλιστικούς οργανισμούς: την  ERGO και την  ΝΝ HELLAS

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα