Έκθεση Φρανκφούρτης. Τρεις πρεμιέρες στο περίπτερο της Kia

Έκθεση Φρανκφούρτης. Τρεις πρεμιέρες στο περίπτερο της Kia

Το Νέο Kia Soul, το Picanto LPG και το ολοκαίνουργιο πρωτότυπο Kia Niro θα παρουσιαστούν στο 65ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

Ένα ολοκαίνουργιο Kia Soul κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του σήμερα στο 65ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (ΙΑΑ), ενώ το Niro, το πρωτότυπο όχημα κατηγορίας Β, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του.  Επίσης θα παρουσιαστούν το νέο bi-fuel Kia Picanto LPG και το αναβαθμισμένο Optima.

Το νέο Kia Soul διατηρεί την φυσιογνωμία του απερχόμενου μοντέλου διαθέτοντας μια εντελώς φρέσκια και πιο ώριμη εμφάνιση ενώ το ολοκαίνουργιο εσωτερικό του διαθέτει υλικά ανώτερης ποιότητας.

Η μεγαλύτερη τεχνική αλλαγή για το νέο Soul είναι η υιοθέτηση μίας νέας πλατφόρμας, που βασίζεται στη πλατφόρμα του νέου Kia cee’d. Το αποτέλεσμα είναι η σημαντικά βελτιωμένη οδηγική άνεση και συμπεριφορά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Η δεύτερη γενιά του Soul θα διαθέτει την καλύτερη ποιότητα κύλισης στην κατηγορία του,  αποτέλεσμα της αναβαθμισμένης ανάρτησης του αυτοκινήτου, του 29% πιο άκαμπτου αμαξώματος και της προσεγμένης ηχομόνωσης. Τα εσωτερικά επίπεδα θορύβου μειώνονται κατά περίπου τρία ντεσιμπέλ.

Οι περιβαλλοντικές επιδόσεις του νέου μοντέλου έχουν επίσης βελτιωθεί. Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των κινητήρων Kia 1.6-λίτρων βενζίνης GDI και 1.6-λίτρων πετρελαίου CRDi, καθώς και εξατάχυτου χειροκίνητου και αυτόματου κιβωτίου. Και οι δύο κινητήρες διαθέτουν βελτιωμένη απόδοση με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το Kia Niro

, ένα νέο ευρωπαϊκό πρωτότυπο αυτοκίνητο που παραπέμπει σε μία πιθανή μελλοντική πρόταση στο B-Segment έτοιμη να κατακτήσει το αστικό περιβάλλον με στυλ και δύναμη. 

Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε στο σχεδιαστικό κέντρο της Kia στη Φρανκφούρτη υπό την καθοδήγηση του Gregory Guillaume, Chief Designer Europe.  Διαθέτει έναν υπερτροφο-δοτούμενο κινητήρα 1.6λίτρων “Gamma” με 160ps, επτατάχυτο, διπλού συμπλέκτη. 

Αποδεχόμενο κάθε πρόκληση που μπορεί να συναντήσει ο σύγχρονος οδηγός, αυτό το “Concept Car” συνδυάζει τον «άτακτο» χαρακτήρα με μια ξεκάθαρη, στιβαρή και κομψή εξωτερική σχεδίαση με την χρήση διαφορετικών υλικών σε απόλυτη αρμονία.  

Picanto LPG

Το νέο bi-fuel Picanto LPG που θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης, αναπτύχθηκε λόγω της αυξανόμενης ζήτησης των πελατών για μικρά αυτοκίνητα με χαμηλό κόστος λειτουργίας.  Το νέο μοντέλο τροφοδοτείται από μια ειδική έκδοση τρικύλινδρου κινητήρα 1.0 λίτρων Kappa της Kia που παράγει 67ps και 90Nm ροπής.  Το νέο Picanto LPG υπόσχεται ακόμα χαμηλότερο κόστος λειτουργίας από τα συμβατικά μοντέλα Picanto.

Η νέα έκδοση στη λειτουργία LPG έχει κατανάλωση από 5,8lt/100km  και εκπομπές ρύπων CO2 100g/km ενώ τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με σύστημα αυτόματης παύσης και επανεκκίνησης κινητήρα start-stop (ISG) πετυχαίνουν κατανάλωση 5,6lt/100km και 97g/km CO2.

Είναι εφοδιασμένο με δύο δεξαμενές καυσίμου –μία 35λίτρων βενζίνης στη συνηθισμένη θέση μπροστά από τον πίσω άξονα και μία 27λίτρων δεξαμενή υγραερίου κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών.   Με το πάτημα ενός κουμπιού ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την εναλλαγή μεταξύ βενζίνης και υγραερίου.

Επίσης στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα παρουσιαστεί το αναβαθμισμένο Kia Optima διαθέτει βελτιωμένη σχεδίαση, νέες δυνατότητες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια, εξαιρετική ποιότητα και φινίρισμα καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις της ανταγωνιστικής ευρωπαϊκής κατηγορίας D. 

Το αναβαθμισμένο Kia Optima θα αρχίσει να πωλείται στις αρχές του 2014 στην Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα