Σπατάλες του υπ. Άμυνας για το προσφυγικό καταγγέλλει ο Θεοδωράκης

Σπατάλες του υπ. Άμυνας για το προσφυγικό καταγγέλλει ο Θεοδωράκης
Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, στην Βουλή, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Υποστήριξε ότι έγιναν υπερτιμολογήσεις για τη φιλοξενία μεταναστών σε κάμπινγκ στο Λιτόχωρο και καυτηρίασε την παραλλαγή του Καμμένου. Απαντώντας ο Δ. Βίτσας καταλόγισε «μικροπρέπεια» στο Ποτάμι

Εξυπηρέτηση ημετέρων στο όνομα του προσφυγικού καταλόγισε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης καταγγέλλοντας ότι το υπουργείο νοίκιασε– χωρίς διαγωνισμό- ένα κάμπινγκ στο Λιτόχωρο για φιλοξενία μεταναστών έναντι 9,5 ευρώ το άτομο, όταν το καλοκαίρι το ίδιο κάμπινγκ ζητάει 4 ευρώ το άτομο.

Ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε δηκτικά την αναφορά του πρωθυπουργού σε ένα μικρό θαύμα στη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών λέγοντας ότι αυτό το μικρό θαύμα κόστισε «πολύ ακριβά».

«Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια αναφορά σε μια καινούρια υπόθεση, που ανακαλύψαμε. Αναφέρομαι στο Λιτόχωρο. Στο Λιτόχωρο, λοιπόν, «κλείνει» ο ελληνικός στρατός, εσείς, ένα χώρο, ένα κάμπινγκ, με βεβιασμένες ενέργειες, χωρίς κανένα έλεγχο, χωρίς κανένα διαγωνισμό, για μια ημερήσια φιλοξενία προσφύγων. Μόνο φιλοξενία, χωρίς φαγητό, 9.5 ευρώ την βραδιά και βρίσκουμε, στον τιμοκατάλογο που έχει αναρτήσει αυτό το κάμπινγκ ότι η φιλοξενία σε αυτό, εάν δεν πήγαινες με την κυβέρνηση, και πήγαινες μόνος σου, είναι τέσσερα ευρώ την βραδιά. Μπορείτε να κάνετε τους πολλαπλασιασμούς; Γιατί εμάς μας βγαίνουν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα. Ζητάμε μια απάντηση και για αυτό. Και επιτέλους και για αυτά που έχουμε αποκαλύψει για τα hotspot. Νομίζω ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την πεπατημένη των προηγούμενων, κακών κυβερνήσεων. Αυτό σημαίνει αδιαφάνεια, τσαπατσουλιά και πράξεις χωρίς σχέδιο. Σε αυτό προσθέσατε έναν αριστερό λαϊκισμό, λίγη στολή παραλλαγής, μπόλικη εξουσιομανία. Το αποτέλεσμα μια παρατεταμένη ανασφάλεια σε προσωπικό επίπεδο και σε εθνικό επίπεδο» είπε ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος στο υπουργείο Άμυνας και σημείωσε ότι δεν είναι «πενταροδεκάρες» να δαπανώνται 9,5 ευρώ το άτομο. Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαπέλυσε όμως σκληρή επίθεση στον κ. Καμμένο και για την επίμαχη εμφάνισή του με στολή παραλλαγής στο υπουργείο Άμυνας. Συγκεκριμένα, καταλόγισε «αριστερό λαϊκισμό» στην κυβέρνηση με «λίγη στολή παραλλαγής και μπόλικη εξουσιομανία».

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας παραδέχτηκε ότι η τιμή για το κάμπινγκ στο Λιτόχωρο ίναι πιθανό να είναι υψηλή αλλά ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να πετύχει κάτι καλύτερο λόγω των πιέσεων χρόνων. «Μπορεί να είναι και ακριβό αλλά νοικιάσαμε αυτό το χώρο στη βάση της ανάγκης» είπε ο κ. Βίτσας και καταλόγισε «μικροπρέπεια» στον επικεφαλής του Ποταμιού. «Πήρατε το ρόλο ενός επιπόλαιου λογιστή» είπε απευθυνόμενος στον κ. Θεοδωράκη και τον κατηγόρησε για «λαθροχειρία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα