Αντί συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, να πάρει πίσω ψηφοφόρους σχεδιάζει πλέον το ΠΑΣΟΚ

Αντί συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, να πάρει πίσω ψηφοφόρους σχεδιάζει πλέον το ΠΑΣΟΚ
Pre elections speech by the president of the Pasok Party, Fofi Gennimata, in Athens, on September 3, 2015 / , , 3 , 2015 Nick Paleologos / SOOC

Μόνο στο πλαίσιο μίας οικουμενικής κυβέρνησης αφήνει τώρα ανοιχτό το ενδεχόμενο σύμπραξης η Χαριλάου Τρικούπη, που ξεκινά εκστρατεία επαναπροσέγγισης ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς που έχουν φύγει προς το ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό

Δεύτερες σκέψεις επικρατούν στη Χαριλάου Τρικούπη όσον αφορά στην πρόσκληση Τσίπρα για συναίνεση, όχι μόνο επειδή θέτουν βέτο οι βενιζελικοί, αλλά και γιατί στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν τώρα χρυσή ευκαιρία να πάρουν πίσω ψηφοφόρους που είχαν φύγει προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Από το ΠΑΣΟΚ αφήνουν ανοιχτό τώρα το ενδεχόμενο σύμπραξης μόνο στο πλαίσιο μίας οικουμενικής κυβέρνησης και ξεκινούν εκστρατεία επαναπροσέγγισης ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς που έχουν φύγει προς το ΣΥΡΙΖΑ, αρχής γενομένης από αγρότες και γυναίκες, αλλα κυρίως με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό. 

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη διαψεύδουν βέβαια ότι η στάση του κόμματος απέναντι στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ επανεξετάσθηκε μετά τη δυσαρέσκεια των βενιζελικών. Υποστηρίζουν ότι δεν είναι θέμα αντίδρασης του Ευάγγελου Βενιζέλου ή στελεχών του περιβάλλοντος του, αλλά ότι γενικότερα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει προβληματισμός για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Και κυρίως, προσθέτουν, “τώρα είναι η ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ. Τώρα που αναδεικνύονται τα ψέματα και το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ και ένα κομμάτι του είναι έτοιμοι να κόψει οριστικά γέφυρες με τον Τσίπρα, αυτό το κομμάτι να το πάρει πίσω το ΠΑΣΟΚ”.

Στη λογική αυτή, το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε χθες την πρώτη από σειρά εκδηλώσεων προσέγγισης εκλογικών κοινών, που κάποτε αποτελούσαν προνομιακά του ακροατήρια και που από το 2012 άρχισαν να στρέφονται προς το ΣΥΡΙΖΑ ενισχύοντας τη δύναμη του.

Πρώτος “στόχος” του ΠΑΣΟΚ ήταν οι αγρότες και στην εκδήλωση της ΚΟ κατατέθηκαν 15 προτάσεις από τη Φώφη Γεννηματά για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Ακολουθεί αντίστοιχη κίνηση με επίκεντρο τη νεολαία και τις γυναίκες και την Τετάρτη η εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ για το ασφαλιστικό, όπου θα μιλήσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ειδικοί όπως ο καθηγητής του Παντείου και επί σειρά ετών επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης, ο οποίος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής στις τελευταίες ευρωεκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ.

Μία παρουσία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος  αναμένεται να καταθέσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο μετά τον προϋπολογισμό, με στόχο να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα από τη Βουλή. Την ίδια ημέρα που θα μιλά ο κ.Ρομπόλης στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ μάλιστα, θα συνεδριάζει το  Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής προκειμένου να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα