Έκθεση Φρανκφούρτης. Κάνει πρεμιέρα … εντός έδρας το i8 κουπέ της BMW

Έκθεση Φρανκφούρτης. Κάνει πρεμιέρα … εντός έδρας το i8 κουπέ της BMW

Επίσημη πρεμιέρα σήμερα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης για το 2+2 θέσεων υβριδικό κουπέ της BMW. Το πολυαναμενόμενο i8 με τους 362 ίππους και κατανάλωση μόλις 2,5 λίτρα βενζίνης στα 100 χλμ.!

Το βάρους 1.490 κιλών plug-in υβριδικό κουπέ υιοθετεί μια 2 +2 θέσεων διαμόρφωση στο εσωτερικό του και μπορεί να υπερηφανεύεται την καμπίνα επιβατών που είναι κατασκευασμένη από πλαστικό και ανθρακονήματα.

Το μοντέλο παραγωγής που αποκαλύφθηκε πριν λίγες ώρες από την BMW στην διάρκεια της press day της Έκθεσης της Φρανκφούρτης,  δανείζεται πολλά από τα στλιστικά στοιχεία του concept, με ελαφρώς πιο ήπιες γραμμές και με στάνταρ προβολείς LED. Οι see-through πόρτες του concept δεν μεταφέρθηκαν στο αυτοκίνητο παραγωγής, ομως και σε αυτό οι πόρτες εξακολουθούν να ανοίγουν προς τα πάνω.

Στο επίκεντρο του νέου κουπέ βρίσκεται το plug-in υβριδικό σύστημα που το κινεί. Το σύστημα αυτό αποτελείται από ένα 1.5-λίτρων, 3-κύλινδρο TwinPower Turbo κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο συμβατικός κινητήρας αποδίδει 231 ίπποι και 320 Nm ροπής και στέλνει ισχύ στον πίσω άξονα μέσω ενός 6-τάχυτο αυτόματου κιβώτιο.

Ο ηλεκτροκινητήρας παρέχει 131 ίπποι μεταφέροντας την κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω ενός δύο σταδίων αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Το ηλεκτρικό μοτέρ λαμβάνει ενέργεια από μια υψηλής τάσης μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 5 kWh.

Ως αποτέλεσμα αυτής της διάταξης , το  BMW i8 έχει μια συνολική απόδοση362 HP που είναι αρκετά προκειμένου να του δώσουν τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,4 δευτερόλεπτα. Παρά την εντυπωσιακή απόδοση, παραμένει ένα πολύ οικονομικό αυτοκίνητο με κατανάλωση μόλις 2,5 λίτρα / 100 χλμ.

Μπορεί να κινείται με ηλεκτρική ενέργεια για μέχρι και 35 χιλιόμετρα, κατά την οποία μπορεί να αναπτύξει κορυφαία ταχύτητα 120 χλμ/ώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα