Κουτσούμπας: Όσοι αισθάνονται αριστεροί να βρουν τη θέση τους στο ΚΚΕ

Κουτσούμπας: Όσοι αισθάνονται αριστεροί να βρουν τη θέση τους στο ΚΚΕ

Σε ομιλία από τη Θεσσαλονίκη, με αφορμή και τα 99 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, ο γγ του ΚΚΕ σχολίασε τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτικής της ΝΔ και κάλεσε σε συμπόρευση για "επαναστατική ανατροπή" και "εργατική εξουσία"

Κάλεσμα συσπείρωσης στις γραμμές της κοινωνικής συμμαχίας, συμπαράταξης – ενίσχυσης του ΚΚΕ, απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, εν όψει του 20ού Συνεδρίου του Κόμματος και προς τιμήν των 99 χρόνων από την ίδρυσή του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Παλαί Ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο Δ. Κουτσούμπας, «σήμερα, όλοι όσοι αισθάνονται αριστεροί, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, μπορούν να βρουν την πραγματική θέση τους μόνο εδώ, μέσα στις γραμμές του εργατικού – λαϊκού κινήματος, που θα έχει στόχο και κατεύθυνση την πάλη κατά των μονοπωλίων, του καπιταλισμού, κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, σε συμπόρευση και συμπαράταξη με το ΚΚΕ. Για να δυναμώσουμε όλοι μαζί τη λαϊκή αντίσταση και πάλη, τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, στον αγώνα για το σοσιαλισμό».

Ολόπλευρη ιδεολογική – πολιτική – οργανωτική ενδυνάμωση του Κόμματος, […] για την εργατική εξουσία

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για “ολόπλευρη ιδεολογική – πολιτική – οργανωτική ενδυνάμωση του Κόμματος, ως κόμματος της επαναστατικής ανατροπής ικανού να ηγηθεί στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία”.

Σχολιάζοντας τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έκρινε πως επιβεβαιώνθηκε πως “όποια κυβέρνηση κινείται εντός των τειχών της εξουσίας του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι από χέρι αντιλαϊκή”. Από το στόχαστρό του δεν διέφυγε ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση για την οποία σχολίασε. “Η ΝΔ αγωνίζεται να πείσει το κεφάλαιο πως εκείνη είναι η συνεπής εναλλακτική κυβερνητική λύση” και πρόσθεσε πως το κόμμα του κ. Μητσοτάκη “εκφράζει την αγωνία του κεφαλαίου στη χώρα μας να μην εκτροχιαστεί το πρόγραμμα, να εφαρμοστεί κατά γράμμα το μνημόνιο που όλα τα άλλα κόμματα ψήφισαν το 2015”.

Η ΝΔ εκφράζει την αγωνία του κεφαλαίου στη χώρα μας να μην εκτροχιαστεί το πρόγραμμα, να εφαρμοστεί κατά γράμμα το μνημόνιο

Στην εκδήλωση, προσκεκλημένοι της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, παραβρέθηκαν δεκάδες συνδικαλιστές, εργάτες του χεριού και του πνεύματος, εκπρόσωποι φορέων της πόλης, που βρέθηκαν μαζί με το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές στα διάφορα μέτωπα πάλης.

 

Ακολούθησε συναυλία με έργα του Γιάννη Μαρκόπουλου, με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών και πολυπληθούς ορχήστρας. Μια συναυλία αφιέρωμα και τιμή στο μεγάλο συνθέτη για την πολιτιστική και κοινωνική προσφορά του μέσα από την τέχνη του.

ΠΗΓΗ 902

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα