Έτοιμο μέχρι το τέλος του 2017 το νοσοκομείο Χαλκίδας

Έτοιμο μέχρι το τέλος του 2017 το νοσοκομείο Χαλκίδας
ALWAYS ASK PHOTOGRAPHER

"Ξεπαγώνει" η κατασκευή του νοσοκομείου της Χαλκίδας, το οποίο παρέμενε στάσιμο και κινδύνευε να απενταχθεί. Εξασφαλίστηκαν οι πόροι για την ολοκλήρωσή του

Από το τέλμα που είχε περιέλθει εδώ και πολλούς μήνες, φαίνεται να βγαίνει το θέμα της κατασκευής του νοσοκομείου της Χαλκίδας, καθώς εξασφαλίστηκαν από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οι πόροι για την ολοκλήρωσή του.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψε την τελική πράξη τροποποίησης και ένταξης του έργου στον άξονα προτεραιότητας “05- Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής” του επιχειρησιακού προγράμματος “Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα-Ήπειρος”.

Να σημειωθεί ότι το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 71 εκατ. ευρώ, είχε “παγώσει” λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και εξασφαλισμένων πιστώσεων από τα συναρμόδια υπουργεία. Μέχρι σήμερα έχει απορροφήσει 22 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους και 2,5 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους. Τα 46 εκατ. ευρώ που χρειάζονται για την ολοκλήρωσή του εξασφαλίστηκαν οριστικά και αμετάκλητα, μιας και υπάρχουν πλέον οι απαιτούμενες εγκρίσεις και άδειες για την ένταξη του στο ΠΕΠ της Στερεάς Ελλάδας και την χρηματοδότησή του από το ΕΤΠΑ και από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

“Σήμερα είναι μία ημέρα σταθμός για την Εύβοια. Μία ημέρα δικαίωσης των προσπαθειών που κατέβαλε η Περιφερειακή Αρχή επί τέσσερεις μήνες, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνέχιση των εργασιών στο νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, οι οποίες είχαν περιέλθει σε τέλμα. Με σκληρή δουλειά και συνεχείς διαπραγματεύσεις, καταφέραμε, αυτό που το καλοκαίρι έμοιαζε άπιαστο όνειρο. Τροποποιήσαμε την απόφαση ένταξης, αυξάνοντας σημαντικά τους κοινοτικούς πόρους, οι οποίοι μπορούν άμεσα να αξιοποιηθούν και εξασφαλίζοντας τους υπόλοιπους απαραίτητους Εθνικούς πόρους για την ολοκλήρωση του.

Η εξεύρεση λύσης για αυτό το τόσο σπουδαίο έργο κοινής ωφέλειας αποτέλεσε για όλους μας στην Περιφερειακή Αρχή, ένα από τα πρώτα και κορυφαία στοιχήματα. Με συγκεκριμένο σχέδιο, με συντονισμένες προσπάθειες και επιμονή δρομολογήσαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την ολοκλήρωση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας. Η πρωτεύουσα της Εύβοιας, θα αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο Νοσοκομείο, ικανό να καλύψει τις ανάγκες όλου του Νομού και της ευρύτερης περιοχής και οι πολίτες της Εύβοιας θα αποκτήσουν το Νοσοκομείο που πραγματικά τους αξίζει” δήλωσε σχετικά ο κ. Μπακογιάννης.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα