To υβριδικό Torino Design ATS Wild Twelve concept με 860 ίππους

To υβριδικό Torino Design ATS Wild Twelve concept με 860 ίππους

Πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τορίνο έκανε το περασμένο Σαββατοκύριακο το υβριδικό supercar Torino Design ATS Wild Twelve concept που φτάνει τελική ταχύτητα 390 χλμ./ώρα.

Με ενδιαφέρουσα εξωτερική εμφάνιση που συνδυάζεται με τη χρήση ελαφρών υλικών και ένα στιλάτο σαλόνι, το νέο δημιούργημα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας εξοπλίζεται με κινητήρα V12 3.8-λίτρων twin-turbo.

 

Το συμβατικό μοτέρ βενζίνης συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και η συνολική ισχύς που παράγεται φτάνει τους 860 ίππους ενώ η μέγιστη ροπή είναι της τάξης των 918 Nm.

Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων. Να σημειωθεί ότι οι ηλεκτροκινητήρες κινούν τους εμπρός τροχούς ενώ ο συμβατικός κινητήρας τους πίσω, προσφέροντας έτσι ένα σύστημα all-wheel drive.

 

Το supercar επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 2,6 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 390 χλμ./ώρα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου προσφέρει στο αυτοκίνητο την απαραίτητη ενέργεια για να διανύσει απόσταση 30 χλμ. μόνο με τη χρήση των ηλεκτροκινητήρων.

Το εντυπωσιακό Torino Design ATS Wild Twelve concept θα παραχθεί σε μόλις 30 κομμάτια, τον επόμενο χρόνο, στο  πρώην εργοστάσιο της Bugatti .

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα