Στην κυκλοφορία ο δρόμος Λεύκτρο – Σπάρτη

Στην κυκλοφορία ο δρόμος Λεύκτρο – Σπάρτη

"Εμείς κάνουμε εγκαίνια όταν ολοκληρώνονται τα έργα" δήλωσε ο κ. Σπίρτζης αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών (pics)

Ο νέος αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο-Σπάρτη παραδόθηκε την Δευτέρα στην κυκλοφορία, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της λακωνικής πρωτεύουσας με την παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη.

“Θέλω να πω ότι τα έργα αυτά δεν ανήκουν σε κανέναν υπουργό, σε καμία κυβέρνηση. Ανήκουν στον ελληνικό λαό. Θα ήθελα για ενημέρωσή σας επίσης να πω ότι αυτό το έργο ήταν για πάρα πολλά χρόνια κολλημένο. Είχε σταματήσει η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Αναθεωρήθηκε το Δεκέμβρη”, δήλωσε ο υπουργός.

Και πρόσθεσε: “Με την αναθεώρηση προβλέπονται 208 περίπου εκατομμύρια λιγότερα αποζημιώσεις, γιατί ζούμε σε πολύ δύσκολες εποχές και αυτά τα χρήματα τα πληρώνει ο ελληνικός λαός και πρέπει να σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ. Προβλέφθηκαν πρόσθετα έργα 20 εκατομμυρίων, που προστίθενται στα 208 προηγούμενα που εξοικονομήθηκαν. Εμείς δεν κάνουμε εγκαίνια για τα εγκαίνια. Κάνουμε εγκαίνια όταν ολοκληρώνονται τα έργα”.

 

Ερωτηθείς, μετά το τέλος της τελετής, για την ταύτιση που γίνεται στην Ελλάδα εγκαινίων έργων με προεκλογική περίοδο, ο κ. Σπίρτζης απάντησε: “Όσοι ονειρεύονται εκλογές, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Έχουμε κάνει τρεις εκλογές μέσα σε ένα χρόνο. Θα περάσουν πολλά χρόνια για να κάνουμε εκλογές ξανά”.

Όσον αφορά τις καθυστερήσεις λόγω της αποχής του επιστημονικού κόσμου, σημείωσε: “Εμείς σεβόμαστε τις κινητοποιήσεις των κινημάτων. Πόσο μάλλον εάν ρωτάτε εμένα, των μηχανικών και του επιστημονικού κόσμου. Όταν ολοκληρωθούν οι κινητοποιήσεις και τερματιστούν, θα γίνουν όλες οι δημοπρατήσεις των τμημάτων του έργου Πάτρα – Πύργος μαζί, με μικρή απόσταση, ενώ είχαν προβλεφθεί να γίνουν ανά μήνα. Θα γίνουν ανά εβδομάδα. Θα τον κερδίσουμε το χρόνο”.

Μόλις 2 ώρες η απόσταση Αθήνα – Σπάρτη

 

Ο αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο – Σπάρτη διασχίζει τους Νομούς Αρκαδίας και Λακωνίας, είναι μήκους 47 χλμ με 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, με κεντρική διαχωριστική νησίδα και σύγχρονες προδιαγραφές οδικής ασφάλειας.

Επίσης, είναι το πρώτο έργο αυτοκινητοδρόμου, που παραδίδεται ταυτοχρόνως με Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων ολοκληρωμένους και σε πλήρη λειτουργία. Με την παράδοση σε κυκλοφορία του νέου αυτοκινητοδρόμου η χρονοαπόσταση Αθήνας – Σπάρτης, διαμορφώνεται πλέον σε μόλις 2 ώρες. Για την περίοδο του Πάσχα η διέλευση των οχημάτων στο νέο αυτοκινητόδρομο θα είναι δωρεάν.

Όπως ανακοινώθηκε, μέχρι το τέλος Ιουνίου 2016 θα δοθεί στην κυκλοφορία το οδικό έργο σύνδεσης του βασικού αυτοκινητοδρόμου με την Μεγαλόπολη, μήκους 12 χλμ και μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο θα παραδοθεί ο περιφερειακός άξονας Καλαμάτας, μήκους 15 χλμ. με όλους τους προβλεπόμενους κόμβους συνδέσεων. Με αυτά τα συμπληρωματικά έργα ολοκληρώνεται και παραδίδεται σε χρήση το σύνολο του κεντρικού αυτοκινητοδρόμου Πελοποννήσου «Μορέας».

(Φωτό: arcadiaportal.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα