Μήνυση κατά Μακρή για το “κόψιμο” νομίσματος

Μήνυση κατά Μακρή για το “κόψιμο” νομίσματος
Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Παραγγωγής και Εμπορίου της Βουλής από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ιωάννη Μανιάτη, και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της "ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Α.Ε.", Ηλία Λιακόπουλο, σχετικά με την πορεία υλοποίησης του Εθνικού Κτηματολογίου. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τη μήνυση κατέθεσε δικηγόρος υποστηρίζοντας ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων

Σε “μπελάδες” φαίνεται πως μπήκε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, μετά τις δηλώσεις της περί τυπώματος 100 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, εφόσον χρειαστεί.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Βενετής κατέθεσε μήνυση σε βάρος της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία με τη σειρά της διαβίβασε το έγγραφο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στη μήνυση αναφέρεται ότι η Ραχήλ Μακρή με την επίμαχη δήλωσή της παραβίασε το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα, περί διασποράς ψευδών ειδήσεων. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τη μήνυση, η δήλωση είναι ικανή να επιφέρει  ανησυχίες και φόβο στους πολίτες, να κλονίσει την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ακόμα και  να επιφέρει διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Όπως είναι γνωστό, η Ραχήλ Μακρή ανέφερε πρόσφατα ότι σε περίπτωση που διακόψει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι 100 δισ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα