O Μάρτιν Σκορσέζε αγαπάει το φιλμ (και δεν θα σταματήσει ποτέ να το φωνάζει)

O Μάρτιν Σκορσέζε αγαπάει το φιλμ (και δεν θα σταματήσει ποτέ να το φωνάζει)

Ενώνοντας τις δυνάμεις του με τη νεότερη γενιά σκηνοθετών που λατρεύουν το φιλμ, ο Μάρτιν Σκορσέζε έγραψε μια ρομαντική ανακοίνωση, στηρίζοντας την απόφαση της Kodak να συνεχίσει να τυπώνει φιλμ... μέχρι νεωτέρας.

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Δεν έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα από την ημέρα όπου ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο Κρίστοφερ Νόλαν, ο Τζαντ Απατόου και ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς ξεκίνησαν μια καμπάνια προκειμένου να δεσμεύσουν τα αμερικανικά στούντιο να συνεχίζουν να αγοράζουν συγκεκριμένες ποσότητες φιλμ από την Kodak, διασφαλίζοντας πως έτσι η θρυλική εταιρία θα έχει μέλλον και πως το φιλμ δεν θα ξεχαστεί για πάντα κάτω από το βάρος της επέλασης της ψηφιακής εποχής.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο, επίσης, δήλωσε πριν από λίγες ημέρες πως θα γυρίζει το «The Hateful Eight» σε φιλμ 70mm (όπως είχε κάνει ο Πολ Τόμας Αντερσον με το «The Master»), ενώ ο Κρίστοφερ Νόλαν παραμένει ο πιο φανατικός της παράδοσης, έχοντας επανειλημμένα υποστηρίξει ανοιχτά πως δεν θα απαρνηθεί το φιλμ παρά μόνο αν η Γη γίνει τετράγωνη.

Από την παρέα των φανατικών του φιλμ δεν θα μπορούσε ωστόσο να λείπει ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος αγαπά την τεχνολογία αλλά θεωρεί σημαντικό να διασφαλιστεί η μη εξαφάνιση του φιλμ και υποστήριξε την καμπάνια υπέρ της Kodak με ένα κείμενο ρομαντισμού.

Διαβάστε το ολόκληρο στο flix.gr

 

Διαβάστε ακόμη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα