Cheesecake με επικάλυψη βύσσινο
Δροσερή πρόταση για ένα σπιτικό γλυκό που συναγωνίζεται επάξια αντίστοιχα επιδόρπια ζαχαροπλαστείου
- 25 Ιανουαρίου 2018 09:19
Αυτή η συνταγή είναι αυτό που λέμε, σιγουράκι. Εύκολη, γρήγορη και κυρίως ιδιαίτερα γευστική και δροσερή, είναι η νούμερο ένα επιλογή μου για γλυκό. Από την μία η τυρένια γεύση και την ίδια ώρα τα απολαυστικά ολόκληρα βύσσινα να κοκκινίζουν απολαυστικά την επιφάνειά του. Αυτό το cheesecake θα σε ανταμείψει από την πρώτη, ως την τελευταία μπουκιά.
Είναι από τις πιο δημοφιλείς και επιτυχημένες προτάσεις μου στο cookle, το blog όπου αναρτώ τις συνταγές μου.
Υλικά
-
500 γρ. τυρί κρέμα
-
125ml κρέμα γάλακτος
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
-
Για τη βάση: 250 γρ. μπισκότα digestive
-
80 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
-
Για την επικάλυψη: 1 βάζο (650γρ.) κομπόστα βύσσινο
-
2 κ.γ. κορν φλάουρ
-
2 κ.σ. ζάχαρη
Προετοιμασία
-
Χτύπησε την κρέμα γάλακτος να γίνει μια βελούδινη σαντιγί.
-
Πρόσθεσε το τυρί, το χυμό λεμόνι και το ζαχαρούχο γάλα και χτύπησε με το μίξερ να πάρεις μια λεία και σφιχτή κρέμα. Βάλε για 30′ λεπτά τουλάχιστον στο ψυγείο.
-
Ετοίμασε τη βάση. Θρυμμάτισε καλά τα μπισκότα και λιώσε το βούτυρο. Βάλε το τσέρκι ή τη φόρμα σου διαστάσεων 25 εκ. (ιδανικά με αποσπώμενη άκρη) και ρίξε μέσα το μπισκότο. Βάλε το βούτυρο στο κέντρο και με ένα κουτάλι ανακάτεψε να νοτίσει. Πάτησε τη βάση να πάει παντού και να πάρεις ένα ομοιόμορφο στρώμα.
-
Πρόσθεσε την κρέμα τυριού από πάνω και άπλωσε με μια σπάτουλα να πάει παντού. Βάλε πάλι στο ψυγείο.
-
Φτιάξε την επικάλυψη. Βάλε την κομπόστα σε κατσαρολάκι να πάρει βράση. Ρίξε και τη ζάχαρη να λιώσει. Σε ένα μικρό φλιτζανάκι του καφέ λιώσε σε ελάχιστο νερό το κορν φλάουρ και πρόσθεσέ το στο μείγμα. Ανακάτεψε καλά να κάνει χοντρές φουσκάλες και απόσυρε από τη φωτιά. Άφησε το μείγμα να κρυώσει καλά.
-
Στρώσε την επικάλυψη πάνω από την κρέμα τυριού. Μην χρησιμοποιήσεις κάποιο εργαλείο, απλά δοκίμασε να περιστρέψεις όλο το γλυκό ώστε να απλωθεί το βύσσινο παντού.
ΠΗΓΗ COOKLEIT