Ποτάμι: Οι άθλιες δομές φιλοξενίας προσφύγων αρχίζουν να κοστίζουν ζωές

Ποτάμι: Οι άθλιες δομές φιλοξενίας προσφύγων αρχίζουν να κοστίζουν ζωές
ΑΡΓΟΣ-Τροχαίο δυστύχημα ,σημειώθηκε σήμερα το βράδυ στην Μυκηνών-Ναυπλίου μεταξύ δύο ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων. Αποτέλεσμα ένας σοβαρά τραυματίας και ένας νεκρός. Ο άτυχος οδηγός εγκλωβίστηκε μετά τη σύγκρουση και απανθρακώθηκε μέσα στο ΙΧ του .Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της τροχαίας ,της πυροσβεστικής και το ΕΚΑΒ.Προανάκριση διενεργεί η Τροχαία Άργους. (EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το θάνατο Αιγυπτίου στη Μόρια της Λέσβου. "Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση και ειδικά ο αρμόδιος υπουργός να ξυπνήσουν" σχολιάζουν

Η είδηση του θανάτου ενός 22χρονου Αιγυπτίου στο κέντρο φιλοξενίας στη Μόρια της Λέσβου την Τρίτη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ποταμιού. “Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στις δομές της -κατ΄επίφαση- φιλοξενίας στην Ελλάδα, αρχίζουν να στοιχίζουν και σε ανθρώπινες ζωές” σχολιάζει το κόμμα που επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, ιδίως όπως αναφέρουν αν “επιβεβαιωθεί ότι η προσπάθεια του μετανάστη να ζεσταθεί στον καταυλισμό της Μόρια στη Λέσβο οδήγησε στο θάνατό του”.

Όπως λένε, είναι καιρός η κυβέρνηση να μην αναζητά ευθύνες αλλού. “Σταματήστε επιτέλους να αδιαφορείτε και επιτέλους κυβερνήστε!” σχολιάζουν κλείνοντας.

Ολόκληρο το σχόλιο έχει ως εξής:

Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στις δομές της -κατ΄επίφαση- φιλοξενίας στην Ελλάδα, αρχίζουν να στοιχίζουν και σε ανθρώπινες ζωές. Αν λοιπόν επιβεβαιωθεί ότι η προσπάθεια του μετανάστη να ζεσταθεί στον καταυλισμό της Μόρια στη Λέσβο οδήγησε στο θάνατό του, τότε θα πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση και ειδικά ο αρμόδιος υπουργός να ξυπνήσουν. Οι δικαιολογίες, τόσο για την αναγκαστική παραμονή προσφύγων και μεταναστών στα νησιά ώστε να μην παραβιαστεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, όσο και για τη μη έλευση ειδικών στο άσυλο Ευρωπαίων αξιωματούχων, δεν πείθουν. Κύριοι, λύσεις υπάρχουν: οργανώστε τις δομές και ενισχύστε με προσωπικό και μέσα την ελληνική υπηρεσία ασύλου. Σταματήστε επιτέλους να αδιαφορείτε και επιτέλους κυβερνήστε!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα