Εσύ θα έτρωγες αυτό το έργο τέχνης;

Εσύ θα έτρωγες αυτό το έργο τέχνης;

Ο απόλυτος τρόπος για να κάνεις το παιδί σου να αγαπήσει το φαγητό του. Όταν η φαντασία συναντά τη γαστρονομική μαεστρία (Pics)

Η Laleh Mohmedi ζει και εργάζεται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Τον Μάιο του 2015 αποφάσισε να μετατρέψει τις τηγανίτες του μικρού της γιου σε… λιοντάρι και ανέβασε τη φωτογραφία στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

“Αποφάσισα να κάνω “τέχνη” με το φαγητό του γιου μου, του Jacob, τον περασμένο Μάιο. Τον Ιούνιο του 2015 ξεκίνησα τον λογαριασμό μου στο Instagram, το JACOB’S FOOD DIARIES για να εμπνεύσω κι άλλες μητέρες έτσι ώστε να δημιουργούν όμορφα πράγματα με υγιεινό φαγητό. Προσωπικά μετατρέπω τα γεύματα του γιου μου σε “έργα τέχνης” για πλάκα και μας αρέσει πολύ και στους δύο όλο αυτό”, αναφέρει η Laleh στο NEWS 247.

Η δημοσιότητα που πήρε το instagram account και το blog της ήταν κάτι που δεν το περίμενε ποτέ. Μέσα σε πολύ μικρό διάστημα απέκτησε πάνω από 25,000 followers στο Instagram. “Πλέον η ενασχόληση μου με το προφίλ μου και το προσωπικό μου site έχει αποκτήσει και επαγγελματικό χαρακτήρα”, μας λέει η ίδια.

Οι γαστρονομικοί της “πίνακες” έχουν παρουσιαστεί στην Daily Mail, στο Buzzfeed, σε τηλεοπτικά show της Αυστραλίας και της Αμερικής, ενώ συνεργάστηκε με τον Jamie Oliver και τη Disney μεταξύ άλλων. Στο blog της παρουσιάζει συνταγές υγιεινής διατροφής οι οποίες απεικονίζονται πάντα με τρόπο δημιουργικό. Συνταγές που θα λατρέψουν τα παιδιά αλλά απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

“Οι δημιουργίες μου απαιτούν 20-35 λεπτά για να είναι έτοιμες, ανάλογα με τον χαρακτήρα που παρουσιάζω”, λέει η Laleh. Στην κουβέντα μας, αναφέρει πως θα την ενδιέφερε πολύ να φτιάξει και κάτι… “ελληνικό”. “Θα είχε πλάκα να δημιουργούσα κάτι με γύρο. Εδώ στη Μελβούρνη ζουν πολλοί Έλληνες και πραγματικά το φαγητό σας, είναι καταπληκτικό”, δηλώνει στο NEWS 247.

Ο 3χρονος Jacob πλέον συμμετέχει ενεργά στην όλη διαδικασία, δίνοντας ιδέες στη μητέρα του. Παιχνίδι και μαγειρική, μαζί, με άλλα λόγια. “Μου λέει ο γιος μου τι του αρέσει, ψάχνω στο Google, βρίσκω τον χαρακτήρα και επιλέγω τα προϊόντα βάσει χρώματος. Τα προϊόντα μου είναι πάντα φρέσκα. Στη συνέχεια, πιάνω δουλειά”.

Υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής, η κ Mohmedi χρησιμοποιεί φρούτα, λαχανικά, ρύζι, ζαμπόν, τηγανίτες, ψωμί ολικής και αυγά για να δημιουργήσουν τα σχέδιά της. Φυσικά, δέχεται και διαδικτυακές “παραγγελίες” από θαυμαστές της δουλειάς της που θέλουν να δουν υλοποιημένες τις ιδέες τους, από τα μαγικά της χέρια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές μόνο από τις πλέον εντυπωσιακές κατασκευές της Laleh. Μιλάμε για πραγματικά μικρά έργα τέχνης που δεν σου κάνει “καρδιά” για να τα φας. Δείτε και θα καταλάβετε. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τα καρέ δημοσιεύονται με την άδεια της δημιουργού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όλες οι φωτογραφίες εδώ: instagram.com/jacobs_food_diaries

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα