Spiegel: Οδηγοί του ευρωκοινοβουλίου με προπαγανδιστικό υλικό του ISIS

default image

Οι δύο οδηγοί ιδιωτικής εταιρίας που συνεργάζεται με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, έχουν απολυθεί και ερευνώνται από την βελγική αστυνομία

Προπαγανδιστικό υλικό του ISIS σε ψηφιακή μορφή, βρέθηκε σε δύο οδηγούς ιδιωτικής εταιρίας, που συνεργάζεται με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, το Σάββατο.

Επικαλούμενο πολλές ανώνυμες πηγές, το περιοδικό αναφέρει ότι οι δύο οδηγοί, ένας στις Βρυξέλλες και ένας στο Στρασβούργο, έχουν απολυθεί και ερευνώνται από την βελγική αστυνομία.

Η ευρωβουλή αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα για λόγους ασφαλείας ενώ η αστυνομία της χώρας, όπως σημειώνει το Reuters, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να τοποθετηθεί.

Με δεδομένο άλλες περιπτώσεις οδηγών με ποινικό μητρώο, το Der Spiegel αναφέρει ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάσισε την Δευτέρα να μην απασχολεί πλέον ιδιωτικούς υπαλλήλους αλλά μόνο οδηγούς που θα προσλαμβάνονται άμεσα από αυτό, με επιπλέον κόστος 3,7 εκατ. ευρώ.

Το περιοδικό σημειώνει ότι σήμερα εργάζονται 65 οδηγοί στις Βρυξέλλες για τους 751 ευρωβουλευτές και 85 στο Στρασβούργο ενώ υπάρχουν και 23 που απασχολούνται από το κοινοβούλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα