Πιτσιόρλας στο Ραδιόφωνο 24/7: Εκλογές το 2019. Πρωτοβουλία για νέες συμμαχίες

Πιτσιόρλας στο Ραδιόφωνο 24/7: Εκλογές το 2019. Πρωτοβουλία για νέες συμμαχίες
Nikos Libertas / SOOC

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή "Αντίμετρα" για τις επενδύσεις, την οικονομία, αλλά και τα σκληρά διλήμματα που αντιμετώπισε η Αριστερά στην Ελλάδα

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει μια συνολική συμφωνία, έχουν συγκεντρωθεί όλες οι προϋποθέσεις για να γίνει», δήλωσε ο  Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή “Αντίμετρα” με τους Στέφανο Τζανάκη και Γιώργο Μελιγγώνη.

Ο κ. Πιτσιόρλας, είπε ότι η οικονομία αντιμετωπίζεται με μιζέρια και κάποιοι θέλουν να τη διατηρήσουν υπό έλεγχο για πολλά χρόνια. Πρόσθεσε ότι μπορεί να επιτευχθεί συνολική συμφωνία, γιατί η κυβέρνηση τήρησε όλες τις δεσμεύσεις της και για πρώτη φορά δεν τίθεται θέμα για καθυστερήσεις και παραλείψεις.        

Επικαλέστηκε μάλιστα τον πρόεδρο της Fairfax Financial Holdings, Πρεμ Γουάτσα, ο οποίος μιλώντας στο ΣΕΒ, έδωσε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση.

“Κάναμε μια προσαρμογή με θυσίες του ελληνικού λαού, ήρθε η ώρα να την αξιοποιήσουμε. Το κλίμα αλλάζει. Έρχονται επιχειρήσεις, αυξάνονται οι επενδύσεις στον τουρισμό, η Φίπ Μόρρις φτιάχνει καινούριο εργοστάσιο, η σύμβαση με τα 14 αεροδρόμια θα ανοίξουν σύντομα 14 εργοτάξια. Το λιμάνι του πειραιά, θα γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας”, είπε χαρακτηριστικά.

Κανείς δεν μπορεί να πει στον δασάρχη τι να κάνει

Αναφερόμενος στις επενδύσεις, τόνισε ότι ξεπερνάμε τα προβλήματα.       

“Στο ΤΑΙΠΕΔ, βρήκα πράξη υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία, το Ελληνικό θα πήγαινε πρώτα στη Βουλή και μετά θα υπέγραφαν οι υπουργοί. Μας κατηγορούν για καθυστερήσεις, Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πει σε κανέναν δασάρχη τι να κάνει. Μα κατηγορούν επειδή δεν του λέμε τι να κάνει; Η υπόθεση του «Costa Navarino» πήρε 15 χρόνια μόνο για την αδειοδότηση”, τόνισε και πρόσθεσε:

“Πρέπει να συνεννοηθούμε, γιατί θα τα βρούμε μπροστά μας. Έχουμε προετοιμάσει σχέδιο νόμου για στρατηγικές επενδύσεις, για να προχωρούν τα έργα απρόσκοπτα”.  

Μιλώντας για τη διαχείριση της κρίσης τόνισε ότι “η κυβέρνηση βρέθηκε με διαχειριστικές ευθύνες, χωρίς να τις αναλογούν”.   

Δεν μπορεί να γίνονται πλέον συμμαχίες στη βάση του Αντιμνημονίου

“Το ’15 ο κόσμος επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση. Τώρα είμαστε στο τέλος. Η Αριστερά έχει την ευθύνη για την παραγωγή πλούτου, αλλά και την αναδιανομή του. Εως σήμερα η Αριστερά είχε άλλες διεκδικήσεις”, είπε και πρόσθεσε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής.

Ερωτηθείς για πιθανές συνεργασίες, ο κ. Πιτσιόρλας, σημείωσε ότι η προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ είναι επιφανειακή και δεν γίνεται να αρνείται τη συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης σημείωσε ότι δεν μπορεί να γίνονται πλέον συμμαχίες στη βάση του Αντιμνημονίου.

Αναφερόμενος στις εκλογές σημείωσε ότι η αντιπολίτευση ζητάει εκλογές γιατί δεν έχει πρόταση.

“Δεν είναι σοβαρή αυτή η συζήτηση. Ποιος πρωθυπουργός θα είχε συμπαγή ομάδα και θα έκανε εκλογές για να κάνει το χατίρι της αντιπολίτευσης”; Κάνουν κριτική για όσα έγιναν πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, Να κάνουν αντιπολίτευση για τώρα όχι για 5,5 χρόνια πριν. Η κυβέρνηση έχει δυο χρόνια καθαρό χρόνο θα υλοποιήσει το πρόγραμμά της και θα κερδίσει τις εκλογές”.

Αναφερόμενος τέλος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τόνισε ότι “έχουμε πλεονέκτημα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά δεν προχωρούν τα έργα. Ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος”.

“Πρέπει να διδαχτούμε από την κρίση. Η οικονομία πρέπει να είναι εξωστρεφής”, κατέληξε ο κ. Πιτσιόρλας.

Δείτε όλη τη συνέντευξη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα