Ένα τραγούδι που τα ‘χώνει’ στην κυβέρνηση, σαρώνει στη Βρετανία

Ένα τραγούδι που τα ‘χώνει’ στην κυβέρνηση, σαρώνει στη Βρετανία

Τα κέρδη που θα καταγράψει το τραγούδι από τις 26 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου θα μοιραστούν στις τράπεζες τροφίμων που λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Λαϊκή Συνέλευση κατά της Λιτότητας (Vid)

Ένα αντικυβερνητικό τραγούδι που κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή κατάφερε να σκαρφαλώσει στις πρώτες θέσεις των Βρετανικών charts μόλις μέσα σε έξι ημέρες. Μάλιστα, έφτασε στην κορυφή των iTunes.

Το κομμάτι λέγεται “Liar Liar” και είναι των Captain Ska, ενώ προωθείται από την καμπάνια της οργάνωσης People’s Assembly Against Austerity (Λαϊκή Συνέλευση κατά της Λιτότητας), που μάχεται, όπως καταγράφει και το όνομα της, κατά της λιτότητας.

Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία από το γεγονός ότι το BBC Radio 1 αποφάσισε να μη μεταδώσει το τραγούδι “λόγω των κανόνων αμεροληψίας”. Στο κλίπ του τραγουδιού συμπεριλαμβάνονται αποσπάσματα από ομιλίες και συνεντεύξεις της Μέι, η οποία αποκαλείται “ψεύτρα” και αναξιόπιστη. Η πρωθυπουργός της χώρας κατηγορείται για τις πολιτικές λιτότητας που συνεχίζει να εφαρμόζει το κόμμα της, με τους Συντηρητικούς πάντως να έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν δημοσίως τους στίχους.

“Δεν λογοκρίνουμε τραγούδια ή καλλιτέχνες, όμως, σύμφωνα με τις οδηγίες σύνταξης, οφείλουμε να παραμείνουμε αμερόληπτοι και η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, οπότε δε θα παίξουμε το τραγούδι”, ανακοίνωσε επισήμως το BBC Radio 1 σε ανακοίνωσή του.

Nurses going hungry, schools in decline/I don’t recognise this broken country of mine

Το κομμάτι είχε κυκλοφορήσει με άλλους στίχους και πριν από επτά χρόνια, όταν το συγκρότημα ασκούσε κριτική στην τότε συγκυβέρνηση των Συντηρητικών και Φιλελεύθερων Δημοκρατών. Το 2010 είχε σκαρφαλώσει στο νούμερο 1 του βρετανικού reggae chart.

Τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν τώρα σε τράπεζες τροφίμων.


“Η επιτυχία αυτού του τραγουδιού δείχνει πως ο κόσμος έχει βαρεθεί με αυτή την κυβέρνηση των πλουσίων για τους πλούσιους”, ανακοίνωσε από τη δική της μεριά η μπάντα. Στο συγκρότημα συμμετέχουν μουσικοί των Paloma Faith, The Streets, Vampire Weekend, Girls Aloud και Friendly Fires.

Απόσπασμα των στίχων παρακάτω:

We all know politicians like telling lies

Big ones, little ones, porky pies

Saying they’re strong, and stable, won’t disguise

We’re still being taken for a ride

Nurses going hungry, schools in decline

I don’t recognize this broken country of mine

They’re having a laugh, let’s show them the door then

Cut the rich, not the poor

Πηγή βίντεο: Captain SKA

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα