Το Smart Fourjoy Concept «δείχνει» το μελλοντικό Smart ForFour

Το Smart Fourjoy Concept «δείχνει» το μελλοντικό Smart ForFour

Το νέο Smart Fourjoy Concept αποτελεί τον προπομπό του νέου -τετραθέσιου- Smart ForFour, που σύμφωνα με την φίρμα το λανσάρισμά του αναμένεται στο τέλος του 2014. Το Smart Fourjoy Concept θα κάνει πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Το concept δεν διαθέτει πόρτες,  ούτε πίσω παράθυρο ενώ η οροφή του είναι ανοιχτή έτσι ώστε οι επισκέπτες της έκθεσης να μπορούν να έχουν ανεμπόδιστη θέα στο φουτουριστικό εσωτερικό που περιλαμβάνει έναν σε στυλ lounge πίσω πάγκο.

Ο σχεδιασμός είναι αναμφισβήτητα Smart, με πολύ κοντούς προβόλους και τους τροχούς τοποθετημένους στις τέσσερις γωνίες του αμαξώματος. Το σχήμα των προβολέων LED εμπρός σε συνδυασμό με την κυψελοειδή μάσκα δίνουν μια ευχάριστη νότα στο αυτοκίνητο.

Στο εσωτερικό , το Fourjoy διαθέτει δύο λευκά καθίσματα εμπρός και πίσω, τα οποία μοιάζουν να επιπλέουν στο πάτωμα του αυτοκινήτου που είναι μαύρο. Ο σχεδιασμός του σφαιρικού ταμπλό οργάνων και η ενιαία ακτίνα τιμονιού θυμίζουν το αρχικό Smart . Το αυτοκίνητο διαθέτει δύο smartphones τοποθετημένα στο ταμπλό και στο κεντρικό τούνελ στο πίσω μέρος την ψυχαγωγία των τεσσάρων επιβατών .

Το concept τροφοδοτείται από έναν 74 ίππων ηλεκτρικό κινητήρα -ίδιος με αυτόν που κινεί το υπάρχον fortwo electric drive-. Η μονάδα συνδέεται με  μπαταρία ιόντων λιθίου 17.6kWh που χρειάζεται 7 ώρες για πλήρη φόρτιση σε οικιακή πρίζα ή σταθμό φόρτισης .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα