Ο ρόλος ‘κλειδί’ του Αμπαούντ στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

default image

Σε τέσσερις από τις έξι απόπειρες επίθεσης σε γαλλικό έδαφος που απετράπησαν από την περασμένη άνοιξη φαίνεται να συμμετείχε ο Τζιχαντιστής που έπεσε νεκρός εχτές από τα πυρά της γαλλικής αστυνομίας

Σε προσωπικότητα κλειδί στην διάρθρωση και την οργάνωση των τζιχαντιστών στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Γαλλία αναδεικνύεται σύμφωνα με τις έρευνες των αρχών ο Αμπνεχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος και έπεσε νεκρός το πρωί της Τετάρτης στο Σαν Ντενί. Ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, παίρνοντας το λόγο το απόγευμα της Πέμπτης, έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση πως ο Τζιχαντιστής βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς μετά την επιχείρηση της RAID.

Ο τρομοκράτης που πέρασε από την Ελλάδα

“Ο Αμπνεχαμίντ Αμπαούντ έπαιξε προφανώς αποφασιστικό ρόλο στις επιθέσεις” σημείωσε ο Καζνέβ που ανέφερε πως έχει εξακριβωθεί η παρουσία του τρομοκράτη στην Ελλάδα πριν από ένα χρόνο. “Η έρευνα μας επιτρέπει να εντοπίσουμε τα ίχνη του τρομοκράτη. Καμιά πληροφορία δεν μας έδινε στοιχεία που να δείχνουν ότι μπορούσε να βρεθεί στην Ευρώπη, πόσω μάλλον στη Γαλλία”

Ο Γάλλος υπουργός σημείωσε πως οι γαλλικές αρχές πληροφορήθηκαν από υπηρεσίες του εξωτερικού για την παραμονή του Αμπαούντ στην Ελλάδα. “Μόλις στις 16 Νοέμβρη μια υπηρεσία πληροφοριών εκτός Ευρώπης μας ενημέρωσε για το πέρασμά του από τη Γαλλία” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα ίχνη του Αμπαούντ σε τέσσερις ακόμη τρομοκρατικές απόπειρες

“Εδώ και μήνες, οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν στοιχεία για την ανάμειξή του σε σειρά από απόπειρες επίθεσης κατά της Γαλλίας. Μεταξύ των έξι επιθέσεων που απετράπησαν από την αρχή του χρόνου, ο Αμπαούντ φαίνεται να εμπλέκεται σε τέσσερις από αυτές” ανέφερε ο Γάλλος σοσιαλιστής που απηύθηνε κάλεσμα σε όλους τους ομολόγους του στην Ευρώπη.

Να αμυνθεί η Ευρώπη στην τρομοκρατική απειλή

“Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πως είναι κατεπείγουσας σημασίας η Ευρώπη να ανασυγκροτηθεί, να οργανωθεί και να αμυνθεί ενάντια στην τρομοκρατική απειλή. Καλώ από το Παρίσι, σε μια συλλογική συνειδητοποίηση όλων των Ευρωπαίων υπουργών που θα συνέλθουν αύριο (Παρασκευή) από όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια” ανέφερε ο Καζνέβ, προαναγγέλοντας σύνοδο των υπουργών δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες την Παρασκευή.

“Στόχος που επετεύχθη. Η Ευρώπη πρέπει να βάλει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να νικήσει την τρομοκρατία. Είναι το μήνυμα που θα μεταφέρω ξεκάθαρα αύριο στις Βρυξέλλες” είπε κλείνοντας ο Γάλλος υπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα