Κουτσούμπας: H κυβέρνηση τα έχει βρει με τα ‘κοράκια’ που ονομάζει θεσμούς

Κουτσούμπας: H κυβέρνηση τα έχει βρει με τα ‘κοράκια’ που ονομάζει θεσμούς

Ο ΓΓ του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι έχουν συμφωνηθεί ήδη σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα. Χαρακτήρισε «αντιπερισπασμό» την Εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για σχεδιαζόμενη αντιλαϊκή επίθεση με σειρά σκληρών μέτρων εξαπέλυσε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τα έχει ήδη βρει με τους δανειστές και κοροϊδεύει το λαό υποκρινόμενος ότι διαπραγματεύεται.

«Ειλικρινά δεν έχουμε καμία αγωνία για το αν και πότε θα κατατεθούν τα νομοσχέδια για φορολογικό και ασφαλιστικό, είτε με απόλυτη ή με μερική συμφωνία των κορακιών που εσείς αποκαλείτε θεσμούς» είπε ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση κατά τη συζήτηση για την Εξεταστική Επιτροπή που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα τραπεζικά δάνεια. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να κοροϊδέψει έχοντας συμφωνήσει με το κουαρτέτο τη συντριπτική πλειονότητα των σκληρών μέτρων» είπε και έκανε λόγο για ένα «ακόμη επεισόδιο στο κακοπαιγμένο σήριαλ της διαπραγμάτευσης».  «Η πείρα λέει ότι κάθε διαπραγμάτευση και αξιολόγηση συνοδεύεται από νέα μέτρα» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αξιοποίησε τις συνομιλίες του ΔΝΤ που διέρρευσαν στο Wikileaks για να επαναφέρει το γνωστό εκβιασμό στο λαό ότι «υπάρχουν και χειρότερα». «Η εναλλαγή στο ρόλο του καλού και του κακού δεν μπορεί να κρύψει ότι η ΕΕ και ΔΝΤ έχουν αντιλαϊκούς στόχους» συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουτσούμπας προανήγγειλε, πάντως, ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής αλλά καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι μέσω της εξεταστικής επιτροπής επιχειρεί αντιπερισπασμό για τις αντιλαϊκές πολιτικές της. «Η σαπίλα του συστήματος δεν γιατρεύεται με εξεταστικές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα