Η υπέροχη ιστορία του WhatsApp: Από την απόρριψη στην “χρυσή” εξαγορά από το Facebook

Η υπέροχη ιστορία του WhatsApp: Από την απόρριψη στην “χρυσή” εξαγορά από το Facebook
© Robert Gallagher 2014

Τα Tweets του 2009 του Brian Acton, αποδεικνύουν, ότι μια τεράστια επιτυχία μπορεί να ξεκινήσει από μια απόρριψη! Τι του είχε απαντήσει το Facebook και το Twitter πριν 4 χρόνια

Να πέφτεις 7 φορές και να σηκώνεσαι 8 δεν λένε; Ισχύει και στον χώρο της τεχνολογίας, όπου οι ωραιότερες ιστορίες, συνήθως ξεκινούν με αποτυχίες.

Τέσσερα χρόνια πριν, ο Brian Acton έψαχνε για δουλειά. Σήμερα πούλησε το δημιούργημά του (WhatsApp) στο Facebook για $16 δισεκατομμύρια σε μετρητά ($4 δισ.) και μετοχές ($12 δισ.) συν έξτρα $3 δισ. για τους υπαλλήλους της υπηρεσίας που θα τους δοθούν στα επόμενα τέσσερα χρόνια σε μετοχές!

Υπάρχουν και διαδικτυακά ντοκουμέντα, για τη δύσκολη αρχή, που σήμερα αποκτούν ιστορική σημασία!

Όπως βλέπετε στα παρακάτω Tweets, είχε απορριφθεί από το Twitter, ενώ είχε μιλήσει και με το Facebook, χωρίς αποτέλεσμα!

“Το Facebook με απέρριψε. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να συνεργαστώ με φανταστικούς ανθρώπους. Ανυπομονώ για την επόμενη περιπέτεια”, έγραφε απτόητος.

Έτσι, μετά από τα συνεχή “όχι”, αποφάσισε μαζί με τον Jan Koum, έναν πρώην συνάδελφό του στο Yahoo, να ακολουθήσουν μοναχική πορεία, φτιάχνοντας κάτι δικό τους.

Αυτό το κάτι δικό τους, πωλήθηκε μόλις για… 16 (+3) δισεκατομμύρια δολάρια!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα