Οι 10 καλύτεροι ρόλοι του Christopher Lee

Οι 10 καλύτεροι ρόλοι του Christopher Lee

O Άγγλος ηθοποιός Christopher Lee έφυγε από τη ζωή και εμείς σας παρουσιάζουμε τους 10 καλύτερους ρόλους που είχε παίξει. Από τον Κόμη Δράκουλα στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (Pics)

Ο παγκοσμίως γνωστός Άγγλος ηθοποιός και τραγουδιστής Christopher Lee έφυγε από τη ζωή στα 93 του έτη έχοντας αφήσει πίσω του πλούσιο έργο.

”Κόμης Δράκουλας”, ”Η Κατάρα του Φρανκενστάιν” και φυσικά ο ”Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”. Ο Βρετανός ηθοποιός είχε παίξει θρυλικούς κακούς της μεγάλης οθόνης και οι ρόλοι που υποδύθηκε δεν μπορεί παρά να σου μείνουν χαραγμένοι στο μυαλό. Ανάμεσα σε αυτές τις 10 ταινίες και μια που δεν κυκλοφόρησε ποτέ στις μεγάλες οθόνες αλλά ο ίδιος ο ηθοποιός την χαρακτήρισε ως μία από τις σημαντικότερες τις καριέρας του.

Δείτε 10 ταινίες στις οποίες ο Christopher Lee άφησε το στίγμα του:

1. Dracula (1958)

 

Ο ρόλος που γεννήθηκε να παίξει. Ο Lee στη συγκεκριμένη ταινία έμελλε να αφήσει εποχή. Η καριέρα του Christopher Lee  συνδέθηκε με το συγκεκριμένο ρόλο όσα χρόνια και αν πέρασαν. Εκτός όμως από την καταξίωση, ο Lee απέκτησε και αρκετούς πολέμιους,οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι ”τυποποιήθηκε” σε αυτό το ρόλο για αρκετά χρόνια. Κάτι που είχε παραδεχτεί και ο ίδιος σε δηλώσεις του: «Από τις 250 ταινίες της καριέρας μου, οι 15 ήταν με ήρωα τον Δράκουλα. Το 1958 ήταν η πρώτη και το 1972 η τελευταία. Δεν μιλώ πια γι’ αυτόν τον χαρακτήρα. Πράγματι τυποποιήθηκα για λίγο, αλλά αυτό άλλαξε στη συνέχεια. Δούλεψα με τον Μπίλι Γουάιλντερ, τον Τζον Λάντις, τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, τον Τιμ Μπάρτον, έκανα ταινίες του φανταστικού, κωμωδίες, ανόητες κωμωδίες. Ο Δράκουλας είναι πια αρχαιολογία”.

2. The Curse of Frankenstein (1957)

 

Πριν γίνει ο πιο αντιπροσωπευτικός κόμης Δράκουλας ο Christopher Lee ήταν ήδη γνωστός ως τέρας του Φρανκενστάιν στην ”Κατάρα του Φρανκενστάιν” του Terence Fisher. Μάλιστα η εταιρία παραγωγής, Hammer, επειδή θα ήταν δύσκολο να ανταγωνιστεί το πως ο Boris Karloff είχε ενσαρκώσει το συγκεκριμένο ρόλο αποφάσισε να το προσεγγίσει από διαφορετική οπτική. Αυτή η ταινία ήταν που καθιέρωσε και το συγκεκριμένο στούντιο (Hammer Films) ως την κορωνίδα των θρίλερ.

3. The Wicker Man  (1973)

 

Ο διάσημος Άγγλος ηθοποιός μπορεί να σταμάτησε να κάνει ταινίες για την Hammer αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι σταμάτησε και τις ταινίες τρόμου. Το 1973 ο Lee υποδύεται τον θρησκευτικό ηγέτη μιας παγανιστικής θρησκευτικής ομάδας και όπως είχε δηλώσει ο ίδιος για την συμμετοχή του στη συγκεκριμένη ταινία : ” Ο ρόλος του λόρδου Σάμεραϊλ γράφτηκε ειδικά για μένα από έναν από τους καλύτερους συγγραφείς όλων των εποχών, τον Άντονι Σάφερ. Η ταινία είναι ένα αριστούργημα”. Αρκετοί ισχυρίζονται πως είναι η καλύτερη ταινία στην οποία είχε συμμετάσχει ο Άγγλος καλλιτέχνης.

4. The Hound of Baskerville (1959)

 

”Το σκυλί των Μπάσκερβιλ” είναι το τρίτο από τα τέσσερα αστυνομικά μυθιστορήματα με ήρωα τον ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς. Ο Lee υποδύεται τον Σερ Χένρι Μπάσκερβιλ , ο οποίος τα βάζει με τον Σέρλοκ Χολμς. Ο Lee είχε συνεργαστεί άψογα με τον Peter Cushing (ο οποίος έπαιξε τον Χολμς για πρώτη φορά) και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

5. The Devil Rides Out (1968)

 

O Christopher Lee δεν σκόρπισε τον φόβο μόνο ως κόμης δράκουλας. Δεν είναι πολλοί αυτοί που θυμούνται την συμμετοχή του στην ταινία The Devil Rides Out. O Άγγλος ηθοποιός μαζί με τον Leone Green  υποδύονται εκείνους που προσπαθούν να γλιτώσουν τον φίλο τους από μια ομάδα σατανιστών. Δαίμονες, μαγεία αλλά και οι εξαιρετικές υποκριτικές ικανότητες των ηθοποιών καθιστούν το ”The Devil Rides Out” ως μια ταινία-σταθμό για το είδος της.

6.  The Man with the Golden Gun (1974)

 

Αν ψάχνετε τον καλύτερο κακό στις ταινίες του James Bond τότε μπορείτε να τον βρείτε στο πρόσωπο του Lee. Ο ίδιος ο ηθοποιός είχε αποκαλύψει ότι αρχικά ήταν να πάρει άλλο ρόλο αλλά ευτυχώς υποδύθηκε τον Francisco Scaramanga : ”Επρόκειτο αρχικά να παίξω τον Δρα Νο,σύμφωνα με την επιθυμία του Ιαν Φλέμινγκ που ήταν ξάδελφος μου, αλλά ο παραγωγός έδωσε τον ρόλο σε άλλον ηθοποιό. Ο Scaramanga είναι μάλλον ο μοναδικός κακός των ταινιών του Τζέιμς Μποντ που δεν είναι μονοδιάστατος και ξύλινος”.

7. Gremlins 2: The New Batch (1990)

 

O Lee έπαιξε στη δεύτερη ταινία των Gremlins όπου υποδύθηκε τον τρελό επιστήμονα Dr Catheter. Ο Lee τότε ήταν 68 και αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούσαν ότι ο ταλαντούχος ηθοποιός είχε φτάσει στο πικ της καριέρας του και σιγά σιγά πλησίαζε το τέλος της. Όμως ο Cristopher τους διέψευσε πανηγυρικά. Ήταν 68 και ήταν ακόμα εκεί, χωρίς να έχει χάσει το υποκριτικό του ταλέντο και έχοντας ακόμα πολλά να προσφέρει.

8. Jinnah (1998)

Y1MZhfVEkCo

 

Λίγοι ίσως να γνωρίζετε ή να έχετε ακούσει τη συγκεκριμένη ταινία. Αυτό γιατί ποτέ δεν κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους. Ήταν μια μικρή βιογραφική ταινία που αφορούσε τον ιδρυτή του Πακιστάν. Ο Lee είχε δηλώσει για την συγκεκριμένη ταινία:” Η πιο σημαντική ταινία που έχω συμμετάσχει. Από άποψη αντικειμένου αλλά και για την μεγάλη ευθύνη που είχα ως ηθοποιός, είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχω κάνει”.

9. The Lord of the Rings Trilogy (2001-3)

 

Μια από τις ταινίες που έδωσε την ευκαιρία και στη νέα γενιά να γνωρίσει ιδίοις όμμασι το τεράστιο υποκριτικό ταλέντο του Βρετανού καλλιτέχνη. Ο Lee υποδύθηκε τον Λευκό μάγο, τον Σάρουμαν, ο οποίος ήταν το αντίπαλο δέος του Γκρίζου μάγου, του Γκάνταλφ. Μάλιστα ο Βρετανός ηθοποιός πραγματοποίησε και μια μικρή εμφάνιση στην Τριλογία του “Hobbit”, η οποία ήταν και η τελευταία του σημαντική παρουσία.

10.  Star Wars Episode III: Revenge of the Sith (2005)

MR1xo1tLyBk

 

Λίγο μετά την επιβλητική παρουσία του στον ”Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” ο Cristopher Lee συμμετέχει και στην ταινία ”Star Wars”. Εκεί υποδύθηκε έναν ξεπεσμένο Τζεντάι που είχε εμφανιστεί στην ταινία Star Wars Episode II: Attack of the Clones . Ο Lee προσέδωσε στις ταινίες την αίγλη και την ξεχωριστή γοητεία που είχαν οι παλαιότερες.

Με πληροφορίες από telegraph.co.uk

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα