Ασταθή χαρακτηρίζει την κυβερνητική πλειοψηφία ο Βενιζέλος

Ασταθή χαρακτηρίζει την κυβερνητική πλειοψηφία ο Βενιζέλος
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί των σχεδίων νόμων του Υπουργείου Οικονομικών: α. Κύρωση του Απολογισμού του Κράτους οικονομικού έτους 2013. β. Κύρωση του Ισολογισμού του Κράτους οικονομικού έτους 2013, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Κάνει λόγο για πρώιμη κρίση νομιμοποίησης της κυβέρνησης. "Τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη τον τιμά η παραίτησή του", πρόσθεσε

Ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Βουλή με αφορμή την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τις διαφωνίες του Νίκου Νικολόπουλου για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα των δανειστών.

«Έχουμε αντιστάσεις στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είπε με αφορμή την παραίτηση του κ. Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα αλλά και την προαναγγελία του κ. Νικλόπουλου ότι δεν θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρόικας. «Δύο μόλις μήνες μετά από τις εκλογές έχουμε κρίση στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πρώιμη κρίση νομιμοποίησης» είπε ο κ. Βενιζέλος. Χαιρέτησε, μάλιστα, την παραίτηση του κ. Σακελλαρίδη αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει να πράξουν το ίδιο οι διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ. «Τον κ. Σακελλαρίδη τον τιμά από πλευράς συνείδησης η παραίτησή του» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα άσκησε σκληρή κριτική στις διατάξεις για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. «Δυστυχώς η πρώτη κατοικία προστατεύεται πλέον λιγότερο», είπε ο κ. Βενιζέλος. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι οι τράπεζες από μόνες τους θα προσέφεραν μεγαλύτερη προστασία στους δανειολήπτες σε σύγκριση με ό,τι προβλέπει το προωθούμενο πολυνομοσχέδιο. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι απέτυχε παταγωδώς στη διαπραγμάτευσή της με τους θεσμούς. «Ο καθένας μπορεί να κρίνει εάν η χώρα σήμερα είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2014. Η διαφορά είναι καταλυτική. Οδηγηθήκαμε σε εθνική υποχώρηση» είπε και σημείωσε ότι σήμερα υπάρχει η προσδοκία να επανέλθουμε τον Δεκέμβριο του 2017 εκεί που ήμασταν τον Δεκέμβριο του 2014.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα