Μία νεκρή σε πυρκαγιά στην Κυψέλη

Μία νεκρή σε πυρκαγιά στην Κυψέλη

Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε διαμέρισμα 4ου ορόφου όπου έμενε μία γυναίκα. Η πυροσβεστική απεγκλώβισε συνολικά τέσσερα άτομα, όμως μία 90χρονη που έμενε στο υπερκείμενο όροφο πέθανε από τις αναθυμιάσεις

Άλλο ένα θύμα της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας… Την τελευταία 5ετία δυστυχώς έχουν καταγραφεί εκατοντάδες θάνατοι ανά την Επικράτεια που οφείλονται σε πυρκαγιές, εξαιτίας αυτοσχέδιων μέσων θέρμανσης και ηλεκτρικών θερμαντικών, αφού η οικονομική ανέχεια της πλειονότητας των συμπολιτών μας, τους έχει αναγκάσει να ξεχάσουν ασφαλέστερες μεθόδους θέρμανσης που κάποτε θεωρούνται απλά αυτονόητες!

Μετά το φρικτό περιστατικό της Λάρισας, όπου ένας ηλικιωμένους που του είχαν κόψει το ρεύμα κάηκε ζωντανός από κεριά και μαγκάλι και στην Κυψέλη μια υπερήλικη καρδιοπαθής έχασε την ζωή της από αναθυμιάσεις που προκάλεσε πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σε γειτονικό διαμέρισμα με το δικό της.

Το περιστατικό έγινε περίπου μισή ώρα μετά τα ξημερώματα επί της οδού Δωδεκανήσου 24 στην Κυψέλη, όταν ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα 4ου ορόφου της πολυκατοικίας. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις. Στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής αποτελούμενη από 27 άντρες με 9 οχήματα και αμέσως προχώρησαν στον απεγκλωβισμό τόσο της ιδιοκτήτριας από το διαμέρισμα όσο και άλλων τεσσάρων γειτόνων της από διπλανά διαμερίσματα.

Από τους πυκνούς καπνούς μία 90χρονη καρδιοπαθής που έμενε στον 5ο όροφο έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, όπου λίγο μετά εξέπνευσε. Το διαμέρισμα υπέστη ολική καταστροφή, ενώ σύμφωνα με καταθέσεις γειτόνων η ιδιοκτήτρια του σπιτιού είχε ανάψει μαγκάλι ή κάποιο άλλο αυτοσχέδιο θερμαντικό μέσο για να ζεσταθεί. Έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς και αν όντως οφείλονται σε αυτοσχέδιο θερμαντικό μέσο διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα