Εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή έξω από το υπουργείο Εργασίας

"Δεν αντέχουμε οικονομικά να πάμε ούτε στις δουλειές μας", δηλώνουν στο News 24/7 εργαζόμενοι σε Ιδρύματα- ΝΠΙΔ Ειδικής Αγωγής οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία
- 30 Μαΐου 2017 12:05
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης έξω από το υπουργείο Εργασίας, εργαζόμενοι σε Ιδρυματα- ΝΠΙΔ Ειδικής Αγωγής οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία.
Όπως είπαν, παραμένουν απλήρωτοι από δύο μέχρι και είκοσι μήνες λόγω των περικοπών ύψους 70% που έχουν γίνει στην τακτική επιχορήγηση. “Για τη φετινή χρονιά συγκεκριμένα δεν μας έχουν ενημερώσει αν θα υπάρξει καν η τακτική επιχορήγηση. Πλέον δεν αντέχουμε οικονομικά να πάμε ούτε στις δουλειές μας” δηλώνουν στο News 24/7.
Εκτός της τακτικής επιχορήγησης, τα οφειλόμενα από τα ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ δημιουργούν επιπλέον πρόβλημα καθώς και οι συνάδελφοί τους στα ιδιωτικά κέντρα Ειδικής Αγωγής επίσης δεν πληρώνονται.
“Επηρεάζονται περίπου 1.000 συνάδελφοί μας συνολικά στη Αττική. Όταν λέμε για ειδική αγωγή, μιλάμε για περιπτώσεις παιδιών με σημαντικά προβλήματα στην ανάπτυξη τους, για παιδιά με αναπηρία νοητική η κινητική…”. Όπως τονίζουν στην ουσία με το να μένουν απλήρωτοι οι ίδιοι, αποκλείονται από τα κέντρα τα παιδιά των οποίων οι γονείς δεν μπορούν να πληρώνουν τις θεραπείες.
Με την διαμαρτυρία τους, ζητούν την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, ενώ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Θεανώ Φωτίου δέχτηκε στο γραφείο της αντιπροσωπεία τεσσάρων εργαζομένων, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματά τους.
Η συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων στα ΝΠΙΔ με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου και τον Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας κ. Καρέλα ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14:00.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, αυτό που ειπώθηκε από πλευράς υπουργείου ήταν ότι η τακτική επιχορήγηση θα είναι στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά. Στα πλαίσια του Εθνικού Μητρώου η δημιουργία του οποίου ψηφίστηκε πρόσφατα, θα γίνει πλήρης καταγραφή των φορέων, ώστε να διαπιστωθούν οι ανάγκες και σύμφωνα με αυτές να γίνει η διανομή των χρημάτων.
Όπως είπαν οι κ.κ. Φωτίου και Καρέλας, θα υπάρχουν νεότερα εντός δεκαημέρου, ενώ υπολογίζεται η κατανομή των χρημάτων να γίνει μετά τα τέλη Αυγούστου. Παράλληλα είπαν πως πρόκειται να κληθούν για συνάντηση οι διοικήσεις των ΝΠΙΔ Ειδικής Αγωγής ώστε να συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.
Οι εργαζόμενοι από την πλευράς τους τόνισαν ότι το 2016 πήραν τα χρήματα στα τέλη Δεκέμβρη και πλέον δεν αντέχουν άλλη αναμονή. Μεταξύ άλλων έχουν προγραμματίσει διευρυμένη Γενική Συνέλευση στο ΕΚΚΑ στις 8 Ιουνίου.