Ραδιόφωνο 24/7: Η συνέντευξη Τσίπρα στο Έθνος της Κυριακής

Ραδιόφωνο 24/7: Η συνέντευξη Τσίπρα στο Έθνος της Κυριακής

Τα ηχητικά αποσπάσματα απ' όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός για το Μακεδονικό, τον Πάνο Καμμένο, αλλά και η τρυφερή αναφορά στα παιδιά του, στη συνέντευξη που έδωσε στη Βούλα Κεχαγιά για το Έθνος της Κυριακής

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Έθνος της Κυριακής, όπου μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε τη θέση για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και τη σχέση του με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, ενώ για πρώτη φορά μίλησε και για τις σχέσεις του με τα παιδιά του.

Αναφορικά με το Μακεδονικό ο πρωθυπουργός σημείωσε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά να λυθεί το θέμα, τονίζοντας ότι «αν υπάρξει ευκαιρία (σ.σ. για την επίλυση του ονοματολογικού), θα είναι εθνική ανοησία να μην την αξιοποιήσουμε». Παράλληλα, θέτοντας τις «κόκκινες γραμμές» αλλά και τις «διευκολύνσεις» της κυβέρνησης ως προς το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «μακεδονικό έθνος δεν υπήρξε ποτέ στους αρχαίους χρόνους, όπως δεν υπήρξε και έθνος Αθηναίων ή Σπαρτιατών», για να προσθέσει παράλληλα ότι «η ευρύτερη αυτή γεωγραφική περιοχή καταλαμβάνεται από τρία διαφορετικά κράτη».

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα:

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι ο Πάνος Καμμένος «έχει επίγνωση του προβλήματος και είναι ένας έντιμος και πατριώτης πολιτικός», ενώ εμφανίζεται να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον κυβερνητικό εταίρο του. «Οι κυβερνήσεις πέφτουν αν χάσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Ας μη γελιούνται ορισμένοι. Ο Καμένος είναι έντιμος άνθρωπος, δε θα γίνει Σαμαράς», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα:

Τέλος μια δήλωση που αναπαράχθηκε πολύ ήταν αυτή που αφορούσε τα παιδιά του και την ερώτηση του ενός γιου του γιατί βάζει πάλι υποψηφιότητα για πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων πως σηκώνεται κάθε πρωί στις 6:30 προκειμένου να ετοιμάσει τα παιδιά για το σχολείο και να περάσει μαζί τους λίγο εποικοδομητικό χρόνο.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα