Εύα Καϊλή: Σούπερ μάρκετ βουλευτών που επιλέγονται από κόμματα χωρίς πολιτικά κριτήρια

Εύα Καϊλή: Σούπερ μάρκετ βουλευτών που επιλέγονται από κόμματα χωρίς πολιτικά κριτήρια
ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ (νεας) ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΣ ΚΑΙΛΗ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Ευρωκίνηση

Καυστική για τις συμμαχίες των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές ήταν η εκπρόσωπος τύπου, ενώ από τα πυρά της δεν ξέφυγε και το Ποτάμι

Η ευρωβουλευτής με την Ελιά και εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, μίλησε στην κρατική τηλεόραση το πρωί της Παρασκευής για το διακύβευμα των εκλογών, τα πολιτικά παζάρια της προεκλογικής περιόδου που οδήγησαν σε “αναπάντεχες” συνεργασίες. Η κα. Καϊλή εξέφρασε τη γνώμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα είναι και αυτοδύναμος, ενώ επανέλαβε το στόχο του ΠΑΣΟΚ να λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή.

Με το βλέμμα σε Γκερέκου, Οικονόμου και Μακρή

“Υπάρχει ένα «σούπερ μάρκετ» βουλευτών με τους οποίους τα κόμματα συνδιαλέγονται για να τους εντάξουν χωρίς πολιτικά κριτήρια στις τάξεις τους, στη λογική του «ποιος θα μου φέρει περισσότερους σταυρούς». Αυτό απογοητεύει τον κόσμο, μπερδεύει τον δημόσιο διάλογο, και τελικά καταλήγει σε μια Βουλή σαν αυτή που έχουμε σήμερα” σημείωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, στοχεύοντας σαφέστατα τα βέλη της στην Άντζελα Γκερέκου και τη συνεργασία της με τη ΝΔ, αλλά και τους Βασίλη Οικονόμου και Ραχήλ Μακρή.

Από κόμμα χωρίς πολιτικούς, σε κόμμα με ακαθόριστο πολιτικό στίγμα

Με το Ποτάμι να φλερτάρει με την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις, η κα. Καϊλή επιτέθηκε στον Σταύρο Θεοδωράκη αναφέροντας πως “αν και δηλώνει κεντροαριστερή δύναμη, έχει την αμέριστη υποστήριξη του ALDE και των Ευρωπαίων Νεοφιλελεύθερων και τη ρητή υποστήριξη από τον Φερχόφσταντ, τον εκφραστή της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που μάλιστα τους διαφημίζει στο site του”.  

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αυτοδυναμία

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκτιμήσεις της Εύας Καϊλή, πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιάζει με αδιαφιλονίκητο φαβορί στις εκλογές: “Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι πρώτος, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει αυτοδυναμία” και συνέχισε: ” Αλλά είναι πολύ σημαντικό η τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης να μη πέσει στα χέρια της Χρυσής Αυγής.”

Επιτέθηκε όμως και στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως “δημιουργεί τη ψευδαίσθηση στους Έλληνες ότι μπορεί να διαπραγματευτεί τους όρους του πακέτου για την Ελλάδα άμεσα, γιατί αυτό δεν μπορεί να γίνει. Χρειάζεται να συμφωνήσουν όλα τα κράτη και αυτό είναι σε αυτή τη φάση δύσκολο, καθώς δεν μπορούν να φέρουν τα θέμα στο εσωτερικό των χωρών του. Για παράδειγμα στη Φινλανδία έχει εκλογές. Πως είναι δυνατόν να φέρει ο Φιλανδός πρωθυπουργός ένα τέτοιο θέμα στη χώρα του προεκλογικά. Ας μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα