Προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, πρώτα στις ΜΕΘ, υπόσχεται ο Σαμαράς

Προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, πρώτα στις ΜΕΘ, υπόσχεται ο Σαμαράς
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ.(EUROKINISSI-ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

Συνάντηση με ιατρούς και φαρμακοποιούς σε μία προσπάθεια προσέγγισης συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων. Απουσίαζε όμως ο Λουράντος

Προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με προτεραιότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δέχθηκε σήμερα στο Μαξίμου τους εκπροσώπους των φορέων ιατρών  και φαρμακοποιών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας προσέγγισης συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων, καθώς η στρατηγική του φόβου ευρύτερα για την οικονομία δεν αρκεί.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιατρών Μ. Βλαστάρακος, δηλωσε στη συνέχεια : “Ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό για τα θέματα υγείας. Αναλυτικότερα για τα προβλήματα που απασχολούν τους γιατρούς, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, αύξηση της χρηματοδότησης, αναβάθμιση των ιατρικό φαρμακευτικών υποδομών, επαναπρόσληψη των ιατρών του ΕΟΠΠΥ και την στελέχωση των νοσοκομείων και των κλινικών ΜΕΘ. Ζητάμε πλήρη ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος και εξορθολογισμό των δαπανών. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να αναλάβει προσωπική πρωτοβουλία να λυθούν πλήρως τα ζητήματα”.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Αθηνων Γ. Πατουλης τόνισε: “Ζητήσαμε ισότιμη πρόσβαση στην υγεία τόσο για ανασφάλιστους όσο και για πολίτες που ζουν σε νησιά και χωριά απομακρυσμένα απο αστικά κέντρα” και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπανδιας Οδοντιάτρων Αθ. Κατσικης ανέφερε ότι: “Ο πρωθυπουργός κατανόησε πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας και ειδικότερα ο ΕΟΠΠΥ ενώ συζητήσαμε την ένταξη των οδοντιατρικών υπηρεσιών στον ΕΟΠΠΥ”.

Για λόγους υγείας δεν παρέστη στη συνάντηση ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ.Λουράντος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα