Νέος πόλεμος Ν.Δ με Γιάννη Δραγασάκη

Νέος πόλεμος Ν.Δ με Γιάννη Δραγασάκη
Συζήτηση για τον προϋπολογιμσό του 2015 στην Βουλή την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Ευρωκίνηση

Τι είπε ο επικεφαλής του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για το ομόλογα που λήγουν το καλοκαίρι και προκάλεσε την αντίδραση της Συγγρού

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η αναφορά του επικεφαλής του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος μιλώντας στο ΚONTRA και στην εκπομπή “ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ” είπε πως για τα ομόλογα της ΕΚΤ που λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αν δεν βρεθεί μια συμφωνία δεν μπορούν να πληρωθούν, συμπλήρωνοντας βέβαια πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να προκληθεί κρίση στην Ευρώπη.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Δραγασάκη:

“Μου επιτρέπετε να σας δείξω ένα διάγραμμα; Εδώ είναι οι υποχρεώσεις του κράτους ανά μήνα όλο το έτος, όλο το 2015. Το μπλε ας το αγνοήσουμε είναι τα έντοκα γραμμάτια, εδώ είναι οι υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ που είναι μικρές κάπου 600 εκατομμύρια οι δόσεις… Πάμε στον Ιούλιο, αυτό το κόκκινο έχει ενδιαφέρον αυτά τα δυο κόκκινα που είναι ομόλογα που είναι στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το πρώτο είναι 3,5 (δισ)  και το δεύτερο 3,1 (δισ) για Ιούλιο και Αύγουστο.

Αν φτάσουμε εδώ και δεν έχει βρεθεί μια φόρμουλα, μια συμφωνία, αυτά τα ομόλογα δεν μπορούν να πληρωθούν. Γιατί; Διότι είμαστε σε μια κατάσταση όπου μας δίνουν τα λεφτά, μας δανείζουν για να πληρώνουμε τα προηγούμενά τους δάνεια. Αυτή η παγίδα.

Άρα μέχρι τότε αν δεν έχει βρεθεί λύση τα ομόλογα αυτά δεν μπορούν να πληρωθούν, άρα θα δημιουργηθεί κρίση στην Ευρώπη. Εμείς κρίση στην Ευρώπη δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε. Άρα είναι κοινό συμφέρον μέχρι τότε να βρεθεί λύση”.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, σχετικά με τις δηλώσεις του επικεφαλής της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο επικεφαλής της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, αποκάλυψε χωρίς περιστροφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία.

Ο κ. Δραγασάκης δηλώνει ξεκάθαρα ότι μπορεί να μην πληρωθούν τα ομόλογα του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Η πιο κυνική ομολογία για την καταστροφή της χώρας  από τα πλέον αρμόδια χείλη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα