Αποκλειστικό: Υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Κώστας Δέρβος

Αποκλειστικό: Υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Κώστας Δέρβος

Διαβάστε πρώτοι στο News247 εν όψει του συνεδρίου επανίδρυσης της γαλάζιας νεολαίας: Ποιος είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία. Ποιοι άλλοι το σκέπτονται, ποιες οι ισορροπίες

Το συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ τον Οκτώβριο αποτελεί ένα στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τα θλιβερά γεγονότα, που σημάδεψαν το προηγούμενο συνέδριο της γαλάζιας νεολαίας τον Απρίλιο.

Το φιάσκο τότε είχε ως αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΝΔ να μην αναγνωρίσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και να ζητήσει τις παραιτήσεις του τότε προέδρου της νεολαίας Βασίλη Γεωργιάδη και του πρώην γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Το συνέδριο επανίδρυσης θα εκλέξει και νέο πρόεδρο της γαλάζιας νεολαίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, υποψήφιος για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ θα είναι ο 32χρονος ηλεκτρολόγος μηχανικός ΤΕ, Κώστας Δέρβος, ο οποίος θεωρείται και ο επικρατέστερος. Και αυτό καθώς ο χαμηλών τόνων κ.Δέρβος δεν έχει αντιπάθειες στο εσωτερικό της γαλάζιας νεολαίας, θεωρείται επομένως ότι θα υποστηριχθεί από όλες τις ομάδες.

Στοιχείο κρίσιμο δεδομένου του διχασμού που επέφερε η αντιπαράθεση τον Απρίλιο μεταξύ των Γεωργιάδη- Παπαμιμίκου και Νέζη- Παπανικολόπουλου, αλλά και με την ομάδα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που ελέγχει ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ.Δέρβος επίσης έχει καλή σχέση και με την ηγεσία του κόμματος.

Ο 32χρονος υποψήφιος για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ γεννήθηκε στο Παγκράτι. Σπούδασε στο τμήμα των εκπαιδευτικών ηλεκτρολόγων μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στα προηγμένα βιομηχανικά συστήματα από το Kingston University του Λονδίνου.

Ως φοιτητής εντάχθηκε στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ, της οποίας διατέλεσε υπεύθυνος και ήταν επίσης εκλεγμένο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της σχολής του. Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό.

Έχει εργαστεί ως ηλεκτρολόγος μηχανικός σε τεχνικά γραφεία, ως εκπαιδευτικός στην δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση και ως εργαστηριακός συνεργάτης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Έχει εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ και έχει διατελέσει υπεύθυνος για τις οργανώσεις Αττικής στο Εκτελεστικό Γραφείο. Σήμερα εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

Καθώς έχει εργασιακή εμπειρία τόσο στο δημόσιο, όσο και στο ιδιωτικό τομέα, η υποψηφιότητα του αναμένεται να φέρει και τον ανάλογο συμβολισμό, σύμφωνο με την επιθυμία και της ηγεσίας να αναδειχθούν πρόσωπα και από τον ιδιωτικό τομέα.

Η υποψηφιότητα του κ.Δέρβου δεν αναμένεται ωστόσο να είναι η μόνη. Ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι για την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ έχουν εκδηλώσει επίσης ο Ανδρέας Καρασαρίνης, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ από τη Μυτιλήνη και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, καθώς και ο Θανάσης Βαμβίνης, στέλεχος από τη Μακεδονία. Τα δύο αυτά στελέχη δεν έχουν πάντως αναφορές σε κάποιον βουλευτή ή σε άλλα στελέχη που είχαν πρωταγωνιστήσει στις ενδοπαραταξιακές συγκρούσεις στην ΟΝΝΕΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα