Kia Soul. Κάνει πρεμιέρα στην αγορά στις αρχές του 2014

Kia Soul. Κάνει πρεμιέρα στην αγορά στις αρχές του 2014

Το νέο Kia Soul compact SUV θα κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στο 65ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA ), πριν διατεθεί προς πώληση στην Ευρώπη στις αρχές του επόμενου έτους.

Εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Kia Track’ster του 2012, το  Soul του 2014 διαθέτει μια εντελώς φρέσκια και πιο ώριμο εμφάνιση, η οποία το καθιστά άμεσα αναγνωρίσιμο. Το νέο όχημα – που διατίθεται για πρώτη φορά με ευρωπαϊκές προδιαγραφές – διατηρεί τα χαρακτηριστικά του απερχόμενου μοντέλου, ψηλό και τετράγωνο αμάξωμα, με ψηλά τοποθετημένα τα πίσω φώτα. Το νέο Soul διαθέτει επίσης ένα ολοκαίνουργιο εσωτερικό, με υλικά ανώτερης ποιότητας.

Όταν το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2014, οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία διαφορετικά χρώματα οροφής – μαύρο, λευκό και κόκκινο – καθώς και σε 11 χρώματα για το εξωτερικό του αμαξώματος.

Ένα ζευγάρι νέων Kia Souls θα παρουσιαστεί στο περίπτερο της Kia στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης καθώς επίσης και ένα νέο πακέτο εξοπλισμού που θα διαθέτει γυαλιστερό μαύρο διάκοσμο προφυλακτήρα, πλαϊνές ποδιές, θόλους τροχών και βαμμένη μαύρη οροφή. Η νέα σειρά αξεσουάρ του Soul έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει στους ιδιοκτήτες να εκμεταλλεύονται και να απολαμβάνουν πλήρως την ευελιξία αυτού του μοναδικού compact SUV .

Η μεγαλύτερη τεχνική αλλαγή για το νέο Soul είναι η υιοθέτηση μίας νέας πλατφόρμας, που βασίζεται στη πλατφόρμα του νέου Kia cee’d. Το αποτέλεσμα είναι η σημαντικά βελτιωμένη οδηγική άνεση και συμπεριφορά σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, καθώς και πιο ώριμη και εκλεπτυσμένη οδηγική συμπεριφορά. Η δεύτερη γενιά του Soul θα αποτελεί την καλύτερη πρόταση στην κατηγορία του για την φινέτσα του,  αποτέλεσμα της αναβαθμισμένης ανάρτησης του αυτοκινήτου, 29 % πιο άκαμπτο αμάξωμα και πλήρη ηχομόνωση. Τα εσωτερικά επίπεδα θορύβου μειώνονται κατά περίπου τρία ντεσιμπέλ.

Οι διακριτικά μεγαλύτερες διαστάσεις, προσφέρουν στους αγοραστές μια πιο πρακτική πρόταση, με μακρύτερο μεταξόνιο και φαρδύτερο μετατρόχιο που συμβάλλουν στην μεγαλύτερη ευρυχωρία καμπίνας και την ικανότητα φορτίου.  Οι χώροι για τα πόδια, το κεφάλι και τους ώμους αυξάνονται για όλους τους επιβάτες, ενώ ο χώρος φόρτωσης αυξάνεται κατά 4% και φθάνει στα 354 λίτρα (διαθέτοντας επιπλέον χώρο ενδοδαπέδιας αποθήκευσης) με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση.

Οι περιβαλλοντικές επιδόσεις του νέου μοντέλου έχουν επίσης βελτιωθεί. Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των κινήτρων Kia 1.6-λίτρων βενζίνης GDI και πετρελαίου CRDi, καθώς και εξατάχυτου χειροκίνητου και αυτόματου κιβωτίου. Και οι δύο κινητήρες διαθέτουν βελτιωμένη απόδοση με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Το Soul θα διατίθεται στην Ευρώπη με μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά (ανάλογα με το μοντέλο), όπως: εμπρός και πίσω φώτα LED, προβολείς HID, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα, αυτόματο έλεγχο του κλιματισμού, cruise control, δερμάτινο σαλόνι, αεριζόμενα εμπρός καθίσματα, θερμαινόμενα εμπρός και πίσω καθίσματα, πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες.

Το νέο Kia Soul θα αρχίσει να πωλείται σε όλη την Ευρώπη στις αρχές του επόμενου έτους, όταν θα είναι πλήρης η γραμμή παραγωγής του μοντέλου, ενώ οι κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, οι επιδόσεις, η οικονομία, οι προδιαγραφές εξοπλισμού και οι τιμές θα έχουν επιβεβαιωθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα