Θαυμαστές του EODM που επέζησε της επίθεσης στο θέατρο Bataclan προσπαθούν να φτάσουν το συγκρότημα στην πρώτη θέση του Uk Chart

default image

Οι Eagles Of Death Metal βρίσκονταν την Παρακσευή στη σκηνή του Bataclan όταν επιτέθηκαν οι Τζιχαντιστές. Θαυμαστές του από τη Βρετανία, καλούν τον κόσμο του διαδικτύου σε ένδειξη αλληλεγγύης να αγοράσει το single τους και να το φέρει στην πρώτη θέση του βρετανικού τσαρτ

Θαυμαστές του συγκροτήματος ροκ Eagles of Death Metal (EODM), του οποίου η συναυλία στο Παρίσι μετατράπηκε σε λουτρό αίματος από οπλοφόρους που εισέβαλαν στο θέατρο Bataclan, έχουν ξεκινήσει μια καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να υποστηρίξουν το καινούργιο του τραγούδι, Save a Prayer (Φύλαξε μια προσευχή).

Βρετανοί που δεν συνδέονται με το συγκρότημα, του οποίου η έδρα είναι η Καλιφόρνια, άνοιξαν λογαριασμό στο Facebook και το Twitter το Σαββατοκύριακο προωθώντας την αγορά του τραγουδιού από ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το Amazon και το iTunes, και προτρέποντας κόσμο να παίξει το τραγούδι μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Spotify.

Η εφιαλτική νύχτα και η αλληλεγγύη

Το συγκρότημα βρισκόταν επί σκηνής την ώρα που οι Τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ, χωρίς ευτυχώς κανείς από τα μέλη του να τραυματιστεί σοβαρά.

Το ποστ του μουσικού Matt McJunkins λίγο πριν τη συναυλία στο Bataclan

Ο ταγουδιστής και δημιουργός των Duran Duran, το τραγούδι των οποίων διασκεύασε το συγκρότημα, υποστηρίζει το αίτημα των θαυμαστών του ώστε να φτάσει το τραγούδι στο νο. 1 μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο στόχος να φτάσει το κομμάτι στην πρώτη θέση του UK Chart

Οι διοργανωτές της καμπάνιας είπαν ότι ο στόχος τους ήταν να προωθήσουν το τραγούδι στην πρώτη θέση σινγκλ στη Βρετανία, ενώ είπαν ότι είχε ήδη φτάσει τη πρώτη θέση στο Amazon και το iTunes μέσα σε 24 ώρες.

Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ του συγκροτήματος, Zipper Down, που βγήκε τον Οκτώβριο με θετικές κυρίως κριτικές.

Μέχρι τη Παρασκευή πριν τη τραγωδία στο Παρίσι, το άλμπουμ είχε πουλήσει ηλεκτρονικά μόνο 12.000 αντίτυπα (downloads) στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την εταιρεία Nielsen SoundScan. Χθες, είχε ανέβει στην 6η θέση στο Amazon και στην 3η στο iTunes.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα