Αποσύρθηκε -λόγω αντιδράσεων- τροπολογία για τις αποκρατικοποιήσεις

Αποσύρθηκε -λόγω αντιδράσεων- τροπολογία για τις αποκρατικοποιήσεις

Η τροπολογία κατατέθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Απάλλασσε αποκρατικοποιούμενους φορείς από ενδεχόμενα «ποινικά βάρη» τρίτων για λαθρεμπορία

Σε απόσυρση εκπρόθεσμης τροπολογίας που τροποποιούσε τον τελωνειακό κώδικα για το λαθρεμπόριο με στόχο την υποβοήθηση των αποκρατικοποιήσεων υποχρεώθηκε η συμπολίτευση έπειτα από την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης που κατήγγειλε τη διάταξη ως «σκανδαλώδη» και «φωτογραφική».

Την τροπολογία είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης, Μάριος Κάτσης και Απόστολος Καραναστάσης και είχε γίνει αποδεκτή από τον παριστάμενο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη. Η διάταξη απάλλασσε τις προς αποκρατικοποίηση εταιρείες του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που ενδέχεται να προκύψουν εκ των υστέρων από παραβάσεις τρίτων σε περιπτώσεις λαθρεμπορίας.

Η αντιπολίτευση, όμως, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αναγκάζοντάς τελικά τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να την αποσύρουν λίγη ώρα πριν από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου όπου επρόκειτο να ενσωματωθεί. Ειδικότερα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για διάταξη – ντροπή, ενώ ο Γιάννης Βρούτσης της ΝΔ δήλωσε ότι το κόμμα του θα έθετε την τροπολογία σε ονομαστική ψηφοφορία εκφράζοντας την απόλυτη αντίθεσή του στο περιεχόμενό της. Απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε και το Ποτάμι.

Την απόσυρση της τροπολογίας σχολίασε, πάντως, και ο ίδιος ο κ. Σπίρτζης αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση είχε έρθει σε συνεννόηση με τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Πριν την κατάθεση της τροπολογίας οι βουλευτές είχαν λάβει την άποψη της κοινωνίας αλλά και του αρμόδιου υπουργού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα