Σεμνά και ταπεινά: Ο πάπας Φραγκίσκος ανανέωσε το διαβατήριό του ως “κανονικός Αργεντίνος”

default image

Νέο δείγμα ταπεινότητας από τον πάπα Φραγκίσκο. Ανανέωσε το διαβατήριό του, για να ταξιδεύει χωρίς τα προνόμια που συνοδεύουν το αξίωμά του (Pics)

Ως “μέσος Αργεντίνος” και όχι ως προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που απολαμβάνει τα προνόμια του αξιώματός του, θέλει να ταξιδεύει ο πάπας Φραγκίσκος.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αργεντινής, ο πάπας και πρώην Αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες ζήτησε την ανανέωση του διαβατηρίου του από τη γενέτειρά του.

“Ο πάπας ζήτησε συγκεκριμένα, να μην απολαμβάνει προνόμια και ειδική μεταχείριση λόγω του αξιώματός του, γι’ αυτό και για την ανανέωση του διαβατηρίου του ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία”, είπε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός, Florencio Randazzo.

Ο πρεσβευτής της Αργεντινής στο Βατικανό, Juan Pablo Cafiero και ο αναπληρωτής του, επισκέφτηκαν τον πάπα στους κήπους του Βατικανού την περασμένη Παρασκευή, για να τον βγάλουν φωτογραφία και να πάρουν δακτυλικό αποτύπωμα.

“Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα λάβει το ανανεωμένο διαβατήριό του, στο Βατικανό, όπου διαμένει”, είπε ο Randazzo, προσθέτοντας πως ήδη έχει στην κατοχή του ακόμη ένα διαβατήριο, που έχει εκδοθεί από το Βατικανό.

 

Πηγή: NBC NEWS

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα