Παππάς: Η ΕΡΤ δεν θα γίνει «πίσω πόρτα» για προσλήψεις

Παππάς: Η ΕΡΤ δεν θα γίνει «πίσω πόρτα» για προσλήψεις
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Στην Ολομέλεια η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Κατέθεσε τροπολογία για την εθελοντική απόσπαση υπαλλήλων της ΕΡΤ σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Αντιπαράθεση με Κεδίκογλου που κατήγγειλε «αφαίμαξη» της ΕΡΤ και «εξυπηρέτηση ημετέρων»

Ρητή διαβεβαίωση ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν πρόκειται να γίνει η «πίσω πόρτα» για προσλήψεις στο Δημόσιο έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος κατέθεσε τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα εθελοντικής απόσπασης του υπεράριθμου προσωπικού της ΕΡΤ.

«Δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα να γίνει η ΕΡΤ πίσω πόρτα για προσλήψεις. Ούτως ή άλλως η ΕΡΤ βρίσκεται υπό τον μεγεθυντικό φακό της δημοσιογραφίας…» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας αντικρούοντας τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί απόπειρας εξυπηρέτησης ημετέρων. Κάλεσε, μάλιστα, όλα τα κόμματα της Βουλής να υποστηρίξουν την τροπολογία σημειώνοντας ότι βοηθά στην καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και στην εξυπηρέτηση επιτακτικών αναγκών του δημοσίου σε τομείς υψηλής προτεραιότητας. 

Ο υπουργός Επικρατείας παραδέχτηκε, πάντως εμμέσως ότι η ΕΡΤ έχει υπεράριθμο προσωπικό που αξιοποιείται μέσω αποσπάσεων. «Το πρόβλημα του Δημοσίου δεν είναι το μέγεθος αλλά η κακή κατανομή του προσωπικού» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «υπάρχει κόσμος που εργάζεται στην ΕΡΤ και θα ήθελε να έχει πιο βαρύ αντικείμενο… για να το πω ευγενικά». Διαβεβαίωσε, μάλιστα, με την αξιοποίηση υπαλλήλων σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες βεβαιώνεται ο ελληνικός λαός ότι «κάθε ευρώ που πάει στην ΕΡΤ τού αντιγυρίζει με τη μορφή κοινωνικών υπηρεσιών». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι οι αποσπάσεις θα γίνονται κατόπιν αιτήσεως του προσωπικού, και «όχι με τη βία».

Στην αντίπερα όχθη, όμως, ο Σίμος Κεδίκογλου καταλόγισε στον υπουργό Επικρατείας ότι επιχειρεί «αφαίμαξη της υπερπολύτιμής του ΕΡΤ» και ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ καταψηφίζει τη ρύθμιση. Μίλησε, μάλιστα, για «εξυπηρέτηση ημετέρων». Κριτική στην κυβέρνηση για την ΕΡΤ άσκησε και η Σοφία Βούλτεψη της ΝΔ. Απαντώντας ο κ. Παππάς διερωτήθηκε πως μπορεί η ΝΔ να διαμαρτύρεται τώρα για τον κόσμο της ΕΡΤ που η ίδια «πέταξε στον δρόμο». «Η δική μας κυβέρνηση δεν προβαίνει σε βίαιο κλείσιμο αλλά προσπαθεί με κάνει βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα