Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: Να παλέψουμε από κοινού για την αλλαγή των Ευρωπαϊκών πολιτικών

Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: Να παλέψουμε από κοινού για την αλλαγή των Ευρωπαϊκών πολιτικών
ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ -ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ. (EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Μήνυμα Μεϊμαράκη προς τον πρωθυπουργό ενόψει της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα. Τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία. Ποια κριτική κάνει στην κυβέρνηση ο Τζιτζικώστας για το προσφυγικό μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

Για «κατακόκκινες γραμμές» στα εθνικά θέματα κάνει λόγο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Άγκυρα και συστήνει στον Αλέξη Τσίπρα «σύνεση και ψυχραιμία» προκειμένου να θέσει τα «συγκεκριμένα ζητήματα που πρέπει στην Τουρκία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συντάσσεται με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για δημιουργία hot spots (κέντρων ταυτοποίησης) στην Τουρκία, πρόταση την οποία χαρακτηρίζει «ακρογωνιαίο λίθο της Ευρωπαϊκής πολιτικής» και προσθέτει πως πρέπει «να προσπαθήσουμε από κοινού να αλλάξουμε την Ευρωπαϊκή πολιτική» προκειμένου «να σταματήσει το δουλεμπόριο και οι πνιγμοί των αθώων και απελπισμένων ανθρώπων». Ενώ, παράλληλα ο κ. Μεϊμαράκης τάσσεται υπέρ ενός πιο ενεργού ρόλου του ΟΗΕ στο θέμα των προσφύγων πολέμου για να μπορέσουμε –όπως επισημαίνει- «να έχουμε μια καλή και ειρηνική συναδέλφωση και συμβίωση με γείτονες, οι οποίοι πολλές φορές είναι δύστροποι και προκαλούν χωρίς να καταλαβαίνουν ότι αυτό δεν βοηθά την ειρηνική συμβίωση που η Ελλάδα τουλάχιστον επιθυμεί».

Κατά της Ελληνικής συμμετοχής με στρατιωτική παρουσία στη Συρία τάσσεται ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ωστόσο επισημαίνει ότι η Ελλάδα «θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της» ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, κάνοντας λόγο για «παροχή λογιστικής υποστήριξης» στο πλαίσιο της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ (Focus 103,6).

Για ανικανότητα κατηγορεί την κυβέρνηση ως προς τη διαχείριση του προσφυγικού ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος σημειώνει χαρακτηριστικά (συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο) ότι «δεν ξέρουν τι κάνουν και κυρίως γιατί το κάνουν» ενώ ενόψει των συναντήσεων που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τους Ερντογάν και Νταβούτογλου τονίζει ότι «πρέπει άμεσα να διαφυλαχθούν αποτελεσματικά τα σύνορά μας. Να ενεργοποιήσουμε τα κέντρα φιλοξενίας ώστε οργανωμένα να ολοκληρώνεται ο έλεγχος με ασφάλεια όμως. Να πιεστεί τώρα, άμεσα η Τουρκία για επανεισδοχή όλων όσοι δεν είναι πραγματικοί πρόσφυγες και να δημιουργήσει hot spots, σημεία ελέγχων στο έδαφός της κοντά στα σύνορα με Συρία. Μπορεί να το διεκδικήσει και να το επιτύχει αυτό ο κ Τσίπρας ή θα έχει μία ακόμη “υπερήφανη διαπραγμάτευση” μηδενικού εθνικού οφέλους;».

Εν τω μεταξύ τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα γνωστοποίησαν δύο ακόμα βουλευτές της ΝΔ, ο Χρίστος Δήμας (Κορινθία) και ο Γιάννης Αντωνιάδης (Φλώρινα).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα