Με τα χρώματα της Γαλλίας ‘ντύθηκε’ ο Πύργος του Άιφελ

default image

Έως και την Τετάρτη θα προβάλλεται το ρητό: "Κλυδωνίζεται αλλά δεν βυθίζεται". Δείτε φωτογραφίες από το σύμβολο της πόλης του φωτός (Pics)

Με τα χρώματα της Γαλλίας φωτίστηκε απόψε ο Πύργος του Άιφελ, ο οποίος άνοιξε ξανά για το κοινό.

“Ο Πύργος θα φωτίζεται στα χρώματα της γαλλικής σημαίας έως και την Τετάρτη” ανέφερε ο δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, ενώ επάνω στον Πύργο θα προβάλλεται το ρητό “Κλυδωνίζεται αλλά δεν βυθίζεται”(Fluctuant nec mergitur).

Σημειώνεται πως η επαναλειτουργία του αποφασίστηκε αφού ολοκληρώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, όποως ανακοίνωσε η Sete, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το μνημείο.

 

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχαν ξανανοίξει για το κοινό το Μουσείο του Λούβρου καθώς και όλοι οι δημόσιοι πολιτιστικοί χώροι της πρωτεύουσας. Η Ντίσνεϊλαντ που βρίσκεται στο Μαρν λα Βαλέ, στα ανατολικά του Παρισιού, θα παραμείνει κλειστή μέχρι αύριο το βράδυ και θα επαναλειτουργήσει κανονικά από το πρωί της Τετάρτης. Ο εκπρόσωπός της είπε ότι όσοι επισκέπτες είχαν εισιτήρια για τις προηγούμενες ημέρες μπορούν να τα ακυρώσουν, οπότε θα τους επιστραφούν τα χρήματά τους, ή να μεταθέσουν την επίσκεψή τους για μια άλλη ημέρα χωρίς επιβάρυνση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα