Η Τουρκία είχε προειδοποιήσει τη Γαλλία για έναν από τους δράστες στο Παρίσι

default image

Τι δήλωσε Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος, για έναν από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι

Η Τουρκία είχε ειδοποιήσει δύο φορές, τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιούνιο 2015 για τον έναν από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι, όπως δήλωσε Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η Τουρκία έλαβε από τη Γαλλία αίτημα για χορήγηση πληροφοριών σχετικά με τον Ίσμαελ Όμαρ Μοστεφάι μόνο μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Ο Μοστεφάι εισήλθε στην Τουρκία το 2013, αλλά δεν έχει καταγραφεί η έξοδός του, διευκρίνισε.

Ο Μοστεφάι, 29 ετών από το Σαρτρ, νοτιοδυτικά του Παρισιού, είναι ο πρώτος καμικάζι που κατονομάστηκε επισήμως και ταυτοποιήθηκε από το αποτύπωμα ενός δακτύλου του.

Ένας από τους Γάλλους καμικάζι είχε πάει στη Συρία το 2013

Ο ένας από τους Γάλλους καμικάζι των επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι, ο Σαμί Αμιμούρ, ο οποίος αναγνωρίστηκε σήμερα από τις αρχές, είχε πάει στη Συρία το 2013, σύμφωνα με την οικογένειά του, την οποία συνάντησε πρόσφατα δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Αμιμούρ, ένας 28χρονος Γάλλος από την περιοχή του Παρισιού, αναγνωρίστηκε σήμερα από τους ερευνητές ως ένας από τους καμικάζι της αίθουσας συναυλιών του Μπατακλάν.

“Τρία άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος κρατούνται από σήμερα το πρωί”, σημείωσε παράλληλα σε ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν, ο οποίος είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα την ταυτοποίηση του Αμιμούρ και ότι ο καμικάζι είχε εξαφανιστεί το φθινόπωρο του 2013, οπότε και είχε εκδοθεί εναντίον του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ο Αμιμούρ ήταν γνωστός στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες από το 2012 αφού είχε τεθεί υπό ανάκριση και δικαστικό έλεγχο μετά την προσπάθειά του να μεταβεί στην Υεμένη, είχε διευκρινίσει επίσης νωρίτερα σήμερα ο Μολέν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα