‘Άδειασμα’ Βίτσα από Αντωνοπούλου για εργαζόμενους σε hot spots

‘Άδειασμα’ Βίτσα από Αντωνοπούλου για εργαζόμενους σε hot spots

Μίλησε για παραφιλολογία και παραπληροφόρηση. Επικαλέστηκε στοιχεία των δημοτικών αρχών που δεν επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες για 'άφαντους' εργαζόμενους

Τους ισχυρισμούς του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δ. Βίτσα για εργαζόμενους που προσελήφθησαν στα hot spots αλλά δεν εμφανίζονται στην εργασία τους αμφισβήτησε από το Βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Η αναπληρώτρια υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου , o οποίος, επικαλέστηκε μάλιστα ονομαστικά τις δηλώσεις Βίτσα) ανέφερε ότι τα στοιχεία δεν επιβεβαιώνουν τέτοιους ισχυρισμούς. Κατέθεσε, μάλιστα, επίσημα στοιχεία από τους Δήμους Χαλκιδέων και Λαρισαίων που αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι ακόμη και αν δεν  βρίσκονται στις δομές φιλοξενίας απασχολούνται σε άλλες σχετικές εργασίες. «Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους Δήμους» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Αντωνοπούλου και ανέφερε ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή όποιος άλλος ενδιαφέρεται θα όφειλε να είχε ρωτήσει πρώτο το υπουργείο για να πάρει απαντήσεις.

Η κυρία Αντωνοπούλου ανακοίνωσε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί η πρόσκληση του ΟΑΕΔ για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους. Ταυτόχρονα, αντέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την πορεία της ανεργίας λέγοντας ότι η κυβέρνηση παρέλαβε τον δείτκη ανεργίας τον Ιανουάριο του 2015 στο 25,9% και σήμερα βρίσκεται στο 22,3% σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. «Να επιτρέπουμε στους αριθμούς να λένε την πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα