Απέρριψε ο Παρασκευόπουλος τους ισχυρισμούς Βενιζέλου κατά Θάνου

Απέρριψε ο Παρασκευόπουλος τους ισχυρισμούς Βενιζέλου κατά Θάνου
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης. Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ .(Eurokinissi- ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Δεν προκύπτει παραβίαση αρχών της Δημοκρατίας και του πολιτεύματος από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Δεν τίθεται θέμα πειθαρχικής αγωγής

Τον ισχυρισμό του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η επιστολή της Βασιλικής Θάνου προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του πολιτεύματος απέρριψε εγγράφως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε καμία πειθαρχική ενέργεια εναντίον της.

«Κατά τη γνώμη μου από την αλληλογραφία δεν προκύπτει παραβίαση θεμελιωδών αρχών του δημοκρατικού, κοινοβουλευτικού και δικαιοκρατικού πολιτεύματος» ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος σε έγγραφη απάντησή του προς τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η επιστολή της κυρίας Θάνου «ενέχει άσκηση προσωπικής κριτικής».

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Θάνου σε επιστολή της προς την κυρία Γεννηματά εξέφρασε την «έκπληξη» της για το ύφος των ανακοινώσεων που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αλλά και την ερώτηση που κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος προς τον υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με τη μήνυση που είχε υποβάλει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κατά του καθηγητή Στ. Τσακυράκη.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος είχε καλέσει τον υπουργό Δικαιοσύνης εγείρει πειθαρχική αγωγή κατά της κυρίας Θάνου με βάση το άρθρο 91 του Συντάγματος. Ο κ. Παρασκευόπουλος ξεκαθάρισε, όμως, ότι δεν προτίθεται να προβεί σε καμία ενέργεια σύμφωνα και με τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα