Ο “Θεοχάρης”, ο μάρτυρας κλειδί και το καμένο σενάριο της Χρυσής Αυγής

Ο “Θεοχάρης”, ο μάρτυρας κλειδί και το καμένο σενάριο της Χρυσής Αυγής
Στιγμιότυπο από την μεταγωγή των δύο συλληφθέντων φερόμενων ως συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού από την ΓΑΔΑ στο Εφετείο την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015. Ο 34χρονος Αλβανός και ο 54χρονος Έλληνας συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση ανδρών της Αντιτρομοκρατικής στην Καλαμάτα την Τρίτη 13 Ιανουρίου. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Αρνούνται όλες τις κατηγορίες οι δύο συλληφθέντες συνεργοί του Χ. Ξηρού. Γιατί "καίγονται" τα σενάρια περί πιθανής εμπλοκής του 37χρονου "Θεοχάρη" στη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για τη δράση των δύο  συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική, μετά από οργανωμένη επιχείρηση στην Καλαμάτα.

Ειδικότερα ο αλλοδαπός, αλβανικής καταγωγής, γνωστός ως “Θεοχάρης” και ο 54χρονος Έλληνας απότακτος αστυνομικός, φέρονται να γνωρίζονται με μέλη των Πυρήνων, από την περίοδο που και οι δύο κρατούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού.

O 54χρονος Έλληνας είχε αποταχθεί από την ΕΛΑΣ το 2002 και αξίζει να σημειωθεί ότι είχε υπηρετήσει στην ΕΚΑΜ, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και σε  άλλες νευραλγικές υπηρεσίες.

Ο 37χρονος “Θεοχάρης”, ο οποίος έμενε στο κέντρο της Αθήνας, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και ληστεία σε περίπτερο και είχε αποφυλακιστεί στα μέσα Νοεμβρίου του 2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγο του ότι ο “Θεοχάρης” κουτσαίνει, υπήρχαν σενάρια περί πιθανής εμπλοκής του στη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής, ωστόσο αυτά τα σενάρια “καίγονται” από το γεγονός ότι, το χτύπημα στα γραφεία στο Νέο Ηράκλειο, έγινε 1η Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα: Μάρτυρες αναγνωρίζουν τον συνεργάτη του Ξηρού

Ο “Θεοχάρης” φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν τοξικομανής και πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία σχέση με ό,τι τον κατηγορούν, αλλά απλώς εργαζόταν στις ελιές του 54χρονου Έλληνα και στη φύλαξη προβάτων, που αυτός είχε.

Ο 37χρονος πάντως, έχει αναγνωριστεί από μάρτυρα που εισέπραττε τον ενοίκιο στην Ανάβυσσο, ενώ υπήρξε τηλεφώνημα αγνώστου  στην Αντιτρομοκρατική, ο οποίος είπε: “Ο Θεοχάρης που λένε τα κανάλια ότι νοίκιασε το σπίτι του Ξηρού στην Ανάβυσσο είναι Αλβανός και λέγεται Χ. Κ. και είναι 40 χρονών. Ψάξτε να τον βρείτε”. Και στη συνέχεια, έκλεισε το τηλέφωνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σπίτι του Κόκα βρέθηκε ένα λαπτοπ και ιδιόχειρες σημειώσεις, οι οποίες εξετάζονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα