Γιατί το xHamster μπλοκάρει το πορνό στη Β. Καρολίνα

default image

Το xHamster μπλόκαρε την πρόσβαση στο υλικό του για τους χρήστες που είχαν IP από τη Βόρεια Καρολίνα

Ο νόμος House Bill 2 που θεσπίστηκε στην Πολιτεία της Βορείου Καρολίνας έχει προκαλέσει την οργή πολλών εκπροσώπων της βιομηχανίας του θεάματος και του επιχειρηματικού κόσμου.

Ο νέος ομοφοβικός νόμος αναγκάζει τους transgender να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες που αντιστοιχούν στο βιολογικό τους φύλο και όχι τις τουαλέτες που αντιστοιχούν στο κοινωνικό φύλο με το οποίο οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται. Τρανσέξουαλ, ομοφυλόφιλοι και οργανώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των κοινωνικών ομάδων, έχουν προσφύγει εναντίον της Πολιτείας στην Ομοσπονδιακή Δικαιοσύνη των ΗΠΑ, ζητώντας την κατάργηση του “House Bill 2”.

Όπως αναφέρει άλλωστε το newgreektv, οι ακτιβιστές τονίζουν ότι ο νόμος αυτός δεσμεύει όλες τις πόλεις της Βόρειας Καρολίνας με τέτοιον τρόπο ώστε πλέον δεν θα έχουν την δυνατότητα να περνούν και να εφαρμόζουν διατάξεις που θα ενισχύουν τα δικαιώματα ομοφύλων και τρανσέξουαλ.

 

Παρά τις έντονες αντιδράσεις, η πλειοψηφία της Πολιτειακής Βουλής και Γερουσίας υπεραμύνεται των νέων διατάξεων, προβάλλοντας το επιχείρημα πως “εάν δεν διατυπωθεί έτσι ο Νόμος, στην πράξη θα επιτρεπόταν και σε άνδρες να μπαίνουν στις τουαλέτες ή τα αποδυτήρια γυναικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται”.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από μερικές ημέρες, η Πολιτεία της Τζόρτζια απασχόλησε την επικαιρότητα για έναν πανομοιότυπο λόγο, αφού η Πολιτειακή Βουλή πέρασε νομοθεσία που επιτρέπει σε καταστηματάρχες να μην εξυπηρετούν ομοφυλόφιλους και τρανσέξουαλ, εφόσον αυτό αντιτίθεται στις αρχές τους.

Τα παραπάνω γεγονότα έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, συμβολικής σημασίας. Αρχικά ο σπουδαίος Bruce Springsteen, αποφάσισε να ακυρώσει την περιοδεία του στη Βόρεια Καρολίνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νόμο κατά των δικαιωμάτων των διεμφυλικών.

 

Κάτι ανάλογο αποφάσισε και ο Καναδός τραγουδιστής, Bryan Adams, ακυρώνοντας τις εμφανίσεις του στην πολιτεία του Μισισίπι η οποία πέρασε ανάλογο νόμο με εκείνον της Τζόρτζια. Για την ακρίβεια, και ο κυβερνήτης του Μισισίπι υπέγραψε νόμο που επιτρέπει σε ιδιωτικές και δημοτικές επιχειρήσεις να αρνούνται να εξυπηρετήσουν ζευγάρια ομοφυλοφίλων, εάν θεωρούν ότι είναι αντίθετο με τα θρησκευτικά “πιστεύω” των ιδιοκτητών τους.

Χθες, Δευτέρα, το site πορνογραφικού περιεχομένου “Xhamster”, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, πήρε τη σκυτάλη από τους γνωστούς τραγουδιστές και σταμάτησε να εκπέμπει σε όσους βρίσκονται στη Βόρεια Καρολίνα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι υπεύθυνοι του site ανάρτησαν στο Twitter στατιστικές αναφορές σχετικά με το τί προτιμούν να βλέπουν οι κάτοικοι της Πολιτείας, κατηγορώντας την για υποκρισία καθώς τα νούμερα αποδεικνύουν πως πάρα πολλοί αναζητούν θέματα ομοφυλοφιλικού περιεχομένου.

Η ανακοίνωση του xHamster:

“Είμαστε σοκαρισμένοι από τα πρόσφατα γεγονότα που έχουν προκύψει στη Βόρεια Καρολίνα. Έχουμε περάσει τα τελευταία 50 χρόνια παλεύοντας για την ισότητα για όλους και αυτοί οι νόμοι κάνουν διακρίσεις τις οποίες το XHamster.com δεν τις ανέχεται. Έτσι, από σήμερα, μπλοκάρεται η πρόσβαση στο XHamster για τη Βόρεια Καρολίνα μέχρι νεωτέρας. Κρίνοντας από τα στοιχεία που έχουμε με τις προτιμήσεις των χρηστών από τη Βόρεια Καρολίνα, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η τιμωρία είναι πολύ βαριά. Δε θα στηρίξουμε ούτε θα αντλήσουμε κέρδος από ένα σύστημα το οποίο προωθεί τέτοιου είδους σκουπίδια. Σεβόμαστε όλους τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς και τους αποδεχόμαστε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα