Τρομοκρατία, προσφυγικό, υπόθεση Πανούση: Όλα στο μίξερ της γαλάζιας προεκλογικής αντιπαράθεσης

Τρομοκρατία, προσφυγικό, υπόθεση Πανούση: Όλα στο μίξερ της γαλάζιας προεκλογικής αντιπαράθεσης

Μετά το Γεωργιάδη, ευθύνες σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδωσαν Μητσοτάκης- Τζιτζικώστας. «Δεν πήγαν στο Βερολίνο οι τζιχαντιστές, πήγαν στο Παρίσι», δήλωσε ο πρώτος, “Κίνδυνος μετατροπής σε πύλη εισόδου τρομοκρατών”, είπε ο δεύτερος. Παιδεία, Δημοκρατία και Ασφάλεια, δήλωσε με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου ο Μεϊμαράκης

Στον απόηχο της επίθεσης στο Παρίσι εξελίσσεται η προεκλογική αντιπαράθεση στη Νέα Δημοκρατία, με δηλώσεις κατά της τρομοκρατίας, αλλά και εμπλοκή του προσφυγικού.

Μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη που απέδωσε ευθύνες σε ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για το τρομοκρατικό χτύπημα στη γαλλική πρωτεύουσα, Μητσοτάκης- Τζιτζικώστας ακολούθησαν στο δρόμο αυτό της σύνδεσης της κυβερνητικής πολιτικής στο προσφυγικό με την επίθεση στο Παρίσι, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απέφυγε να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα, επέλεξε όμως στην ανακοίνωση του για τη 17η Νοέμβρη να εστιάσει στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και τη μεταναστευτική πολιτική.

“Τιμούμε, στις 17 Νοέμβρη, την εξέγερση της νέας γενιάς για Παιδεία, Ελευθερία, Δημοκρατία. Τιμούμε τους αγώνες για Ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεσμευόμαστε, να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για καλύτερη Παιδεία, περισσότερη Δημοκρατία, ουσιαστική ασφάλεια”, δήλωσε ο κ.Μεϊμαράκης.

“Στις κρίσιμες αυτές ώρες, ενώνουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στον αυταρχισμό, τη μισαλλοδοξία και την τρομοκρατία. Διεκδικούμε κοινή ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, με ουσιαστική αλληλεγγύη και σταθερή προσήλωση στις αρχές, τις αξίες και τις κατακτήσεις της Ευρώπης”, πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στον Πειραιά αμφισβήτησε κατά πόσον ο κ.Τσίπρας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να χειριστεί “αυτά τα εξαιρετικά επικίνδυνα θέματα” και υπενθύμισε τις δηλώσεις  του πρωθυπουργού πως η χώρα δεν έχει θαλάσσια σύνορα καθώς και τις δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για μετανάστες οι οποίοι λιάζονται στέλνοντας -όπως υποστήριξε- μήνυμα τον Ιανουάριο ότι ο ευκολότερος τρόπος για να μπουν στην Ευρώπη είναι μέσα από την Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε επίσης τις απειλές του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι θα στείλουμε τζιχαντιστές στο Βερολίνο. «Δεν πήγαν στο Βερολίνο οι τζιχαντιστές, πήγαν στο Παρίσι», τόνισε.

Συνέδεσε μάλιστα το ζήτημα με την υπόθεση Πανούση λέγοντας: “Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση που στελέχη της συνδιαλέγονταν με τρομοκράτες.”

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι αναχωρεί για τη γείτονα χωρίς ξεκάθαρη ατζέντα, χωρίς να έχει συνομιλήσει με κανέναν και κυρίως χωρίς να έχει συγκαλέσει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι το προσφυγικό δεν πρέπει να γίνει διμερές πρόβλημα Ελλάδας- Τουρκίας, αλλά να αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας επίσης συνέδεσε το χτύπημα στο Παρίσι και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, με το προσφυγικό.

Υποστήριξε ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ειδικά για την Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η χώρα μας είναι πύλη εισόδου προσφύγων και μεταναστών, καθώς και ότι “το πρόβλημα μεγαλώνει εξαιτίας της στάσης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Με τη διακηρυγμένη πολιτική ανοιχτών θυρών. Με τη χαλαρή και ιδεοληπτική του στάση απέναντι στα ζητήματα τρομοκρατίας και μετανάστευσης.”

Και εκείνος αναφέρθηκε στην υπόθεση Πανούση: “Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτή την κυβέρνηση που μήνυσε τον μοναδικό υπουργό της που τόλμησε να μιλήσει για ασφάλεια. Με τη στάση τους μετατρέπουν τη χώρα σε αποθήκη ψυχών και υπάρχει ο κίνδυνος να τη μετατρέψουν και σε πύλη εισόδου τρομοκρατών.”

Όσον αφορά στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, ο κ.Τζιτζικώστας ζήτησε να διεκδικήσει την άμεση ενεργοποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής όλων όσοι δεν είναι πραγματικοί πρόσφυγες και να ασκήσει πίεση για τη δημιουργία hot spots στο τουρκικό έδαφος κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα